Universitatea Ovidius va avea cel mai mare campus dual din zona Sud-Est. 27 milioane de euro din fonduri europene pentru construcții pe o suprafață de 10.000 mp
Universitatea Ovidius Constanța (UOC) va derula unul dintre cele mai importante și ample proiecte educaționale din ultimii 20 de ani, de care vor beneficia atât elevi de liceu, cât și studenți. Este vorba despre campusul profesional integrat Ovidius Engineering Hub, ce va fi amplasat pe terenul aflat în proprietatea UOC și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp.
Proiectul presupune construirea unor spații noi dedicate învățământului tehnic, cărora li se adaugă spații de cazare și cantină pentru elevi și studenți. Potrivit reprezentanților UOC, valoarea totală a proiectului este de 27.183.399,13 euro, bani ce vor fi obținuți prin PNRR și pentru care universitatea a obținut cel mai mare punctaj de finanțare.
„Este cea mai mare investiție în infrastructura educațională constănțeană a ultimilor ani. Mulțumesc întregii echipe de proiect, precum și partenerilor care au făcut posibil acest succes și alături de care ne dorim un drum lung și plin de realizări. Am convingerea că Ovidius Engineering Hub va avea un impact puternic pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunii Sud-Est”, a transmis conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.
Proiectul este realizat de consorțiului regional „Tehno-Dobrogea”, al cărui lider este UOC și din care fac parte 40 de parteneri:
Primăria Municipiului Constanța, Instituția Prefectului Județului Constanța, Consiliul Județean Constanța, Primăria Municipiului Medgidia, Primăria Orașului Cernavodă, Primăria Orașului Năvodari, Primăria Orașului Negru Vodă, Inspectoratul Școlar Județean Constanța; 12 licee din județul Constanța.
Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., Rompetrol Rafinare S.A., ROMCIM S.A., CELCO S.A., UMEX S.A., COMVEX S.A., SOCEP S.A., Dobrogea Grup S.A., Constanța South Container Terminal S.R.L, S.C. Euro Vial Lighting S.R.L., S.C. Euro Vial Residence S.R.L., S.C. Fluid Development S.R.L., S.C. Geomarco Construct S.R.L., S.C. Sisteme de ventilație HVAC S.R.L., AVIA MOTORS S.R.L., UTILNAVOREP S.A., BIO TOP DOBROGEA Cooperativă Agricolă, S.C. UNIGRAINS Trading S.R.L., Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN); parteneri relevanți – Youth Development and Evolution Association, Camera de Comerț Industrie Navigație și Agricultură Constanța (CCINA), Asociația Firmelor Constănțene, Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea, Asociația Centrul de Informare și Documentare pentru Integrare Europeană și Dezvoltare Durabilă Brăila, Fundația Școala Portuară.
Aceasta este cea de-a treia mare finanțare prin PNRR pe care UOC reușește să o obțină în acest an. În luna ianuarie, proiectul „Educație prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanța“ (EDUOC) a primit o finanțare de 28.174.502 lei prin PNRR (5 milioane de euro) – sumă ce va permite digitalizarea universității în vederea creării competențelor pentru profesiile digitale ale viitorului. De asemenea, în luna mai, „Ovidius“ anunța că se numără printre cele opt instituții de învățământ superior din țară ce s-au încadrat pentru obținerea prin PNRR a banilor necesari înființării unui centru regional unic în Dobrogea, dedicat carierei de cercetător – 6 milioane de euro.
Citește și:
- Cinci programe de studii în premieră la Universitatea Ovidius Constanța. Toate încep în anul academic 2024-2025
- Universitatea Ovidius, proiect european de 1,6 milioane de euro pentru măsuri de restaurare a zonelor cu vulnerabilitate la secetă și inundații
- Angajări la Universitatea Ovidius din Constanța. Posturi disponibile și cerințe