Universitatea Ovidius a obținut fonduri nerambursabile pentru un centru regional dedicat orientării în cariera de cercetător
Universitatea Ovidius Constanța se numără printre cele opt instituții de învățământ superior din țară ce s-a încadrat pentru obținerea prin PNRR a banilor necesari înființării unui centru regional unic în Dobrogea.
Ministerul Cercetării a transmis că aproximativ 6 milioane de euro vor fi alocate pe linia de Investiția I10, Componenta 9 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM.
„Prin înființarea celor opt centre regionale este îndeplinit Jalonul nr. 286 din PNRR – O rețea de universități publice care găzduiesc și operaționalizează 8 centre de orientare în cariera de cercetător.
Propunerile de proiecte depuse de beneficiarii finali, câștigători ai competiției, au avut în vedere implementarea de activități de orientare în cariera de cercetător, activități de promovare a cercetării și atragerea tinerilor în cariera de cercetător, activități în rețea și activități de management de proiect.
Beneficiarii semnatari sunt: Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Babeș – Bolyai, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava“, a transmis Ministerul Cercetării.
Potrivit listei beneficiarilor, Universitatea Ovidius a obținut suma de 749.000 de euro. Obiectivul ERA TALENT PLATFORM îl reprezintă promovarea științei în rândul tinerilor și atragerea acestora spre cercetare, promovarea rezultatelor cercetării în rândul publicului larg și al comunităților locale.
De asemenea, centrul regional va avea ca scop asistarea cercetătorilor autohtoni în carieră și prezentarea de noi traiectorii de cercetare în mediul academic, în industrie și în afaceri și crearea de condiții favorabile integrării cercetătorilor din afară României în organizații CDI din țară, pentru stagii de scurtă sau lungă durată.
Amintim că în luna ianuarie a acestui an, Universitatea Ovidius anunța obținerea unei finanțări de 28.174.502 lei prin PNRR (5 milioane de euro) – sumă ce va permite digitalizarea universității în vederea creării competențelor pentru profesiile digitale ale viitorului. Detalii AICI.
Citește și:
- Cinci programe de studii în premieră la Universitatea Ovidius Constanța. Toate încep în anul academic 2024-2025
- Universitatea Ovidius, proiect european de 1,6 milioane de euro pentru măsuri de restaurare a zonelor cu vulnerabilitate la secetă și inundații
- Angajări la Universitatea Ovidius din Constanța. Posturi disponibile și cerințe