Social

Unde puteți suna pentru sesizări în cazul unor nereguli la restaurante, terase sau magazine de pe litoral

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelo (ANSVSA) a lansat Comandamentrul pentru Sezonul Esitval 2018. Scopul este de verificare a unităților de alimentație publică și protejare a sănătății turiștilor, și nu numai, de pe întreg litoralul românesc.

Scris de 
 pe data 
25 iunie, 2018

Potrivit ANSVSA, în perioada 25 iunie – 2 septembrie, mai multe echipe de inspectori sanitari veterinari vor verifica modul în care deținătorii de puncte de alimentație publică respectă condițiile sanitare veterinare pentru producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

Activitatea Comandamentului va fi realizată de un număr de 60 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, atât din cadrul DSVSA Constanţa cât şi delegaţi ai altor DSVSA judeţene, organizaţi în serii de câte două săptămâni.

Inspectorii ANSVSA vor acţiona în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche.

Vor fi verificatre cantinele taberelor şcolare, depozitele alimentare, unităţile de tip supermarket şi hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară şi se servesc alimente.

Activitatea de supraveghere şi control va fi sprijinită şi de un autolaborator, dotat cu echipamente specializate pentru efectuarea unor teste rapide. Pentru eficientizarea activităţilor de control, inspectorii ANSVSA vor participa şi la acţiuni comune cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu responsabilităţi în domeniu.

CUM PUTEȚI FACE SESIZĂRI

Inspectorii şi autolaboratorul îşi vor desfăşura activitatea conform unui program prestabilit dar, vor prelua şi vor verifica şi sesizările primite din partea cetăţenilor. ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Mai multe informații, AICI

 

Actualitate