Social

Te-ai gândit că poți RESTAURA o mașină veche în loc să cumperi una nouă? 5 sfaturi UTILE aici

În luarea deciziei de cumpărare a mașinii, este nevoie să analizezi foarte multe variabile. Pe lângă model și preferințe legate de design, trebuie să știi ce consum are, câți kilometri a parcurs, ce defecțiuni majore a avut și dacă acestea au fost sau nu remediate. Totuși, poți alege și restaurarea unei mașini vechi în locul cumpărării uneia noi.

Scris de 
 pe data 
2 octombrie, 2019

O mașină nou-nouță sau chiar una la mâna a doua înseamnă cheltuieli destul de mari. Totodată, este posibil ca aceasta să nu fie, de fapt, ceea ce ți-ai dorit sau ceea ce te așteptai să primești. Una din variantele pe care le poți încerca este restaurarea unei mașini vechi.

Asta nu înseamnă neapărat una fabricată înainte de 1990, de exemplu. Însă, mai ales dacă are și o valoare sentimentală (cum ar fi, fosta mașină a tatălui), atunci probabil merită o investiție pentru a o restaura.

Iată 5 lucruri utile pe care trebuie să le faci pentru această transformare:

  1. Înlocuiește bateria veche cu una nouă

O baterie veche are din start mai puțină durată de viață, mai ales dacă nu cunoști detalii despre data la care a fost montată. Pentru a fi sigur/ă că această componentă fără de care mașina nu poate merge este una de calitate, poți alege bateriile auto de la Bosch sau de la alte firme cunoscute pentru calitatea produselor. Bateriile nu trebuie alese la întâmplare, ci pe baza criteriilor specificate în cartea mașinii. 

  1. Verifică dacă mașina are urme de rugină

Rugina este un dușman de temut, mai ales atunci când este vorba despre mașini. Aceasta descompune metalul, așadar îți poate distruge caroseria. Dacă ai observat urme de rugină pe mașină, nu trebuie să te îngrijorezi imediat, deoarece există metode pentru a o curăța. 

  1. Schimbă anvelopele

Indiferent dacă sunt potrivite pentru anotimpul de atunci, când restaurezi o mașină veche este necesar ca anvelopele să fie schimbate cu unele noi. Anvelopele se pot uza în timp chiar dacă mașina nu a circulat. Se recomandă ca acestea să fie schimbate dacă au trecut 10 ani de la fabricarea lor și inspectate în fiecare an odată ce au trecut 5 ani de folosire.

De asemenea, presiunea pneurilor este un factor foarte important ce trebuie măsurat cât mai des pentru a asigura echilibrul roților. În cazul în care nu știi starea anvelopelor, este recomandat să le schimbi imediat.

  1. Verifică la un specialist componentele mașinii

Fie că este vorba despre componente mecanice, fie electrice, doar un specialist poate spune dacă acestea mai sunt funcționale sau dacă unele dintre ele trebuie să fie schimbate. Acesta este un pas foarte important în ceea ce privește restaurarea mașinii, deoarece, fără componente care să funcționeze corect, mașina nu va porni sau va avea diferite probleme în timpul mersului. 

  1. Vopsea nouă pentru un aspect perfect

Vopseaua veche poate să prezinte zgârieturi, scăderea intensității culorii sau alte defecte. Aceste lucruri se pot remedia ușor prin aplicarea unui nou strat de vopsea. Prin acest proces vei putea și să personalizezi mașina după bunul plac.

Nu întotdeauna o mașină veche poate fi restaurată. Cu toate acestea, poate fi soluția perfectă pentru a putea investi mai puțin decât dacă ai cumpăra una nouă. Nu uita să te consulți mai întâi cu un specialist.

 

Actualitate