Sorin Cîmpeanu a demisionat. „Un plagiator mai puţin în guvern“. Fostul ministru al Educaţiei nu a expus şi motivul deciziei
Sorin Cîmpeanu a anunţat pe pagina sa de Facebook decizia de a demisiona din funcţia de ministru al Educaţiei. În plin scandal de plagiat, fostul ministru nu a prezentat şi motivul pentru care a ales să părăsească funcţia, în schimb s-a lăudat cu „România Educată“.
„Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, a scris Sorin Cîmpeanu pe Faceobok.
Demisia lui Cîmpeanu vine la patru zile de la publicarea în Pressone.ro a anchetei semnate de Emilia Șercan care arată că fostul ministru și-a însușit prin plagiat – într-un curs de specialitate – 13 capitole publicate anterior în mod repetat sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV-B).
De asemenea, jurnalista a arătat că acel curs plagiat de Sorin Cîmpeanu era vândut studenților.
Şercan afirmă că demisia ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu reprezintă un gest de normalitate. „Demisia după un astfel de scandal e un gest de normalitate”, a scris jurnalista pe Facebook.
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat, după anunţul demisiei ministrul Educaţiei că în Guvern este ”un plagiator mai puţin”. ”Aşteptăm şi demisia celuilalt: Ciucă”, a punctat el.
„Un plagiator mai puţin în guvern. N-a mai prins moţiunea USR de marţi. Aşteptăm şi demisia celuilalt: Ciucă”, a scris, pe Facebook, Cătălin Drulă.
Sorin Cîmpeanu iese prin demisie din al doilea mandat de ministru al Educației, pe care l-a început în decembrie 2020, în Guvernul Cîțu, ca membru PNL, și îl finalizează în Guvernul Ciucă, premierul fiind el însuși protagonistul unui scandal de plagiat.
Cîmpeanu a mai deținut funcția de ministru al Educației în perioada decembrie 2014 – noiembrie 2015 în Guvernul Ponta, fără afiliere politică la acea vreme.
Citește și:
- Alege unul din programele de Masterat ale Universității Spiru Haret!
- Universitatea Ovidius, proiect european de 1,6 milioane de euro pentru măsuri de restaurare a zonelor cu vulnerabilitate la secetă și inundații
- Încep înscrierile la Universitatea Ovidius. Cum depui dosarul și câte locuri sunt disponibile