Romania Start-up Revolution, eveniment dedicat tinerilor care vor să facă antreprenoriat, organizat de Universitatea Ovidius
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Facultatea de Științe Economice (FSE), în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a organizat „Romania Start-up Revolution”, un eveniment ce a avut ca scop revitalizarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor și prezentarea noului concept CNIPMMR, ce conține elemente și programe esențiale pentru noul program de guvernare.
La eveniment au participat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC, prof. univ. dr. habil. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, Florin Jianu, președintele CNIPMMR, Virgil Stănescu, antreprenor, Corina Martin, secretar general al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), Marius Bogdan Călin, coordonator zonal Micro BCR, Nicoleta Vațlavec, manager corporate Groupama; moderator, Elena Coandă, vicepreședinte al CNIPMMR.
„Suntem onorați de faptul că Universitatea Ovidius din Constanța este gazda acestui eveniment care oferă, mai ales în zona de educație, încredere într-un viitor care, în contextul actual, nu este caracterizat de predictibilitate.
Universitatea noastră reprezintă un hub în cadrul căruia putem răspunde provocărilor actuale, pregătindu-i pe studenți pentru a putea gestiona situații neprevăzute, precum cele generate, în ultimii ani, de pandemia COVID 19, de război, de criza energetică sau de asaltul inteligenței artificiale”, a declarat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, rectorul UOC.
Celor peste 150 de studenți de la Facultatea de Științe Economice, care au participat la manifestare, le-au fost prezentate informații despre antreprenoriat, sfaturi practice pentru lansarea unei afaceri și le-au fost oferite detalii cu privire la oportunitățile existente în sfera antreprenorială și a start-up-urilor susținute de CNIPMMR.
Evenimentul desfășurat la Universitatea Ovidius din Constanța încheie seria manifestărilor „Romania Start-up Revolution” organizate de CNIPMMR la Universitatea din Oradea, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și Academia de Studii Economice din București.
Citește și:
- Cinci programe de studii în premieră la Universitatea Ovidius Constanța. Toate încep în anul academic 2024-2025
- Universitatea Ovidius, proiect european de 1,6 milioane de euro pentru măsuri de restaurare a zonelor cu vulnerabilitate la secetă și inundații
- Angajări la Universitatea Ovidius din Constanța. Posturi disponibile și cerințe