Umor

Rețeta secretă de kurtoș din Mamaia: lași o franzelă pe masă până îi mănâncă șobolanii miezul

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
9 august, 2024

Kurtoș colacul de Mamaia este unul dintre cele mai consumate produse în timpul sezonului estival de către cei aproximativ 500-600 de turiști inconștienți care mai mișună prin stațiune.

Am reușit să aflăm rețeta secretă a minutatului colac de origini secuiești chiar de la unul dintre foștii angajați ai unei kurtoșerii sau dracului le-o zice, că nimeni nu știe exact.

Așadar, aveți nevoie de o franzelă clasică. „Nu contează dacă e proaspătă sau nu“, explică fostul kurtoșar, devenit acum administrator de plajă. „Așa, deci, se ia franzela și se lasă pe tejghea în bucătărie cel mult 5-6 ore, până când șobolanii îi mănâncă miezul. Nu o lași mai mult, că ăia ți-o mănâncă pe toată. După asta, o iei frumos și o ungi cu zahăr topit și o rumenești puțin. Și aia e!“.

Bărbatul ne-a mai împărtășit un secret pentru cei care, din motive pe care doar ei le știu, aleg să mănânce o ciorbă în Mamaia: „Fiți atent… La ciorbă, decât oțet, mai bine puneți spirt sau alt dezinfectant!“

Actualitate