Rețeta secretă de kurtoș din Mamaia: lași o franzelă pe masă până îi mănâncă șobolanii miezul
Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Kurtoș colacul de Mamaia este unul dintre cele mai consumate produse în timpul sezonului estival de către cei aproximativ 500-600 de turiști inconștienți care mai mișună prin stațiune.
Am reușit să aflăm rețeta secretă a minutatului colac de origini secuiești chiar de la unul dintre foștii angajați ai unei kurtoșerii sau dracului le-o zice, că nimeni nu știe exact.
Așadar, aveți nevoie de o franzelă clasică. „Nu contează dacă e proaspătă sau nu“, explică fostul kurtoșar, devenit acum administrator de plajă. „Așa, deci, se ia franzela și se lasă pe tejghea în bucătărie cel mult 5-6 ore, până când șobolanii îi mănâncă miezul. Nu o lași mai mult, că ăia ți-o mănâncă pe toată. După asta, o iei frumos și o ungi cu zahăr topit și o rumenești puțin. Și aia e!“.
Bărbatul ne-a mai împărtășit un secret pentru cei care, din motive pe care doar ei le știu, aleg să mănânce o ciorbă în Mamaia: „Fiți atent… La ciorbă, decât oțet, mai bine puneți spirt sau alt dezinfectant!“
Citește și:
- Spitalul Județean Constanța are un nou șef: japonezul Nudai Banumori
- DEZVĂLUIRI! Ce nu s-a spus despre vizita lui Florin Mitroi la Spitalul Județean
- Târgul de Crăciun de la Constanța costă de două ori mai mult decât cel de la Viena. „Le facem în ciudă sărakilor de austrieci că nu ne primesc în Schengen”