Remedii simple împotriva temperaturilor ridicate, fără a utiliza aerul condiționat
Chiar dacă aerul condiționat devine o necesitate vara, utilizarea acestui mijloc de răcire a încăperii crește valoarea facturilor și a poluării, dar și a riscului de a contacta diverse afecțiuni, iar măsura nu este permanentă, întrucât pe parcursul nopții temperaturile cresc și mai mult.
Din fericire, există nenumărate metode pentru a te bucura de răcoare în casă, chiar și fără intervenția aerului condiționat, notează PopScience.
Potrivit publicației, este important să știi că transpirația este o metodă eficientă prin care poți reduce temperatura corpului, deoarece, atunci când picăturile de apă ies din piele, acestea atrag afară căldura din corp. Umiditatea din aer, însă, încetinește acest proces natural, de aceea este ideal ca gradul ei să fie cât mai mic.
Așadar, pentru a scăpa de umiditatea excesivă și pentru a-ți ajuta corpul să se mențină la o temperatură favorabilă, poți acoperi geamurile cu draperii portocalii, roșii sau galbene, întrucât aceste culori au capacitatea de a bloca propagarea căldurii.
De asemenea, poți crește plante care captează apa din aer, așa cum sunt cactușii sau aloe vera, întrucât acestea vor scădea umiditatea aerului.
Un alt remediu pe care îl poți utiliza pentru a grăbi procesul natural de răcire al corpului este ventilatorul, acesta neavând ca scop răcirea aerului, ci evaporarea mai rapidă a transpirației.
Totodată, pentru a te bucura de un mediu cu temperaturi cât mai scăzute acasă, poți stopa acțiunea unor factori care produc căldură, așa cum sunt aragazul, cuptorul, cuptorul cu microunde sau aspiratorul.
- caldura
- temperaturi ridicate
- vara