Politică

REFERENDUMUL A PICAT! 20,41% prezență la vot. Motive: românii nu sunt proști, PSD și Biserica arată cât de jos au ajuns

Biroul Electoral Central a anunţat prezenţa la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, aceasta fiind de 20,41%. Drept urmare, referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente. 

Scris de 
 pe data 
7 octombrie, 2018

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, din 18.278.496 alegători înscrişi pe listele permanente, s-au prezentat la referendumul din acest weekend 3.731.704, reprezentând 20,41%.

De ce a eșuat acest referendum. Explicațiile le găsiți mai jos:

1.Românii nu sunt proști. Tema de campanie abordată atât de Coaliția pentru Familie, dar mai ales de Biserica Ortodoxă Română a fost, efectiv, o jignire la adresa inteligenței poporului român. Sintagma „vin homosexualii să vă ia copiii”, sloganul „Votează DA. Apără copiii României” nu au făcut decât să arate că tot demersul se bazează pe minciună și manipulare. Referendumul pentru redefinirea familiei a fost transformat, chiar de către cei mai fervenți susținători ai lui, într-o mascaradă.

2.Biserica Ortodoxă Română a arătat prin acest referendum cât de jos a putut ajunge. Un cunoscut preot constănțean posta, sâmbătă, plin de încredere, pe pagina sa de Facebook, următorul mesaj: „Nu s-au mai făcut sondaje de încredere cu Biserica. Referendumul va fi realitatea pură.” Nici nu bănuia cât adevăr avea să spună. Acest eșec este în primul rând eșecul Bisericii, care s-a îndepărtat de oameni, de societate, ferecându-se în lăcașurile ei luxoase. Fățărnicia acestei instituții, în sânul căreia își găsesc adăpost și funcții înalte prelați acuzați de infracțiuni, cu dosare penale, cu apucători scandaloase, oameni care se fălesc în lux și își fac chip cioplit la care să se închine turmele de enoriași, depășește orice limite. Tocmai Biserica Română, care este răscolită periodic de scandaluri homosexuale, cu episcopi filmați făcând sex cu bărbați, are moralitatea de a vorbi împotriva minorităților sexuale, de a pune la zidul infamiei homosexualitatea.

Domnule Tănăsescu, tot respectul! Într-adevăr, referendumul din 6 și 7 octombrie arată realitatea și nivelul la care a ajuns Biserica. Ar trebui să vă puneți serioase semne de întrebare dacă vă îndreptați în direcția bună.

3. Clasa politică. PSD a încercat inițial să pozeze în principalul apărător al familiei creștine tradiționale. Însă, cam pe tot ce pune mâna PSD se transformă în dezastru în această seară. Cu icoana familiștilor Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu la brâu, campania lor electorală a eșuat lamentabil. E greu să pui în aceeași propoziție termeni precum familie și tradiție, alături de numele lui Liviu Dragnea de exemplu, care trăiește în concubinaj cu o tânără cu 30 de ani mai mică decât el (mai mică și decât copiii lui), după ce și-a părăsit nevasta. Nu mai vorbim de faptul că e condamnat la închisoare, că e infractor dovedit etc.

Strategia PNL a fost la fel de neinspirată, creditând politic un demers pe care, în mod clar, românii nu și-l doreau. Ciudat a fost faptul că un partid liberal a încercat să puncteze pe o problemă diametral opusă cu aspirațiile propriului electorat și chiar ale propriilor membri. Simpla participare la referendum ar fi fost un demers total corect și de apreciat pentru un partid politic care trebuie să încurajeze, sub orice formă, manifestarea cetăților prin vot. Dar de aici până la a credita idei, direcții de vot și a face campanie unui demers atât de contestat de români arată adânca lipsă de idei și simț de orientare și poziționare a acestui partid.

4. În linia pur caracteristică a premierul Viorica Dăncilă, acest referendum a fost din toate punctele de vedere un exemplu de amatorism. Graba cu care s-a decis organizarea acestui referendum, fără ca temele să fie corect și minuțios dezbătute, întrebarea idioată care a fost scrisă pe buletinul de vot arată că ori că ăștia care ne conduc țara sunt proști, ori au făcut-o intenționat astfel încât referendumul să eșueze pentru a nu-și pune în cap instituțiile europene.

 

 

 

Actualitate