Politică

Profesor care a luat mită 3000 euro stă de 3 ani în închisoare. Udrea, pentru o șpagă de 900.000 euro, a stat 3 luni

Profesorul Gheorghe Amza a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru că a luat mită 3000 euro la organizarea unui examen de Bacalaureat. Cadrul didactic a fost încarcerat în 2015 și a ispășit aproximativ 3 ani din sentință în penitenciar.

Scris de 
 pe data 
26 decembrie, 2018

În același timp, fostul ministru Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru o mită de 900.000 euro, dar a ispășit doar 3 luni din sentință. A fost eliberată zilele trecută din penitenciarul din Costa Rica unde a fost prinsă la cererea expresă a ministrului Justiției Tudor Toader.

Alături de ea au fost eliberate din închisori alte nume grele, precum Alina Bica, Dan Șova sau Rudel Obreja sau Constantin Niță, toți încarcerați pentru mită și fapte corupție. Șansa lor a fost că în fruntea țării se află un coleg de suferință, un individ condamnat de asemenea la închisoare în două dosare. Singura diferență este că infractorul acesta conduce țara, conduce partidul de guvernământ și a avut puterea să modifice legile penale astfel încât el și cei ca el să scape de pușcărie. Asta se întâmplă când infractorii ajung să facă legile într-o țară.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a scris, miercuri, pe Facebook, că aşteaptă explicaţii de la preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, în legătură cu suspendarea executării pedepselor pentru mai multe persoane, între care Elena Udrea şi Alina Bica, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale privind formarea completurilor de cinci judecători. Ironic, Toader scrie: ”Sper să «nu ne spună» că îşi da demisia «de onoare»”, potrivit News.ro.

„Aşteptăm să vedem ce ne va spune preşedinta ICCJ despre suspendarea executării pedepselor pentru Udrea, Bica, Şova….etc…etc, suspendare dispusă de către instanţele de judecată în urmă deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completelor de 5 judecători?”, a scris, miercuri, pe Facebook, ministrul Justiţiei.

Acesta şi-a exprimat speranţa că procesele vor fi rejudecate cu respectarea legii.

„Sper să ne spună că procesele vor fi rejudecate cu respectarea legii. Sper să «nu ne spună» că îşi da demisia «de onoare»”, a completat Tudorel Toader.

Mai multe persoane, printre care Elena Udrea, Alina Bica, Rudel Obreja, Dan Şova şi Constantin Niţă, au fost puse în libertate după ce instanţa supremă a dispus suspendarea pedepselor, ca urmare a deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători.

 

 

 

 

Actualitate