Social

Primăria Ovidiu a lansat „Ovidiu 100”, o carte și un film ce prezintă modul în care s-a dezvoltat orașul în ultimul secol

Lansarea cărții și a filmului „Ovidiu 100” ce au ca temă ultimii 100 de ani văzuți prin prisma transformării orașului, a legendelor locului, dar și a multiculturalității prezente în comunitate, s-a desfășurat vineri, 22 iunie, la Ovidiu.

Scris de 
 pe data 
23 iunie, 2018

Proiectul, realizat în mod voit în anul Centenarului, în spiritul serbării celor 100 de ani de la Marea Unire, și-a propus să facă accesibilă tuturor locuitorilor orașului o lecție importantă de istorie pe care fiecare cetățean din Ovidiu ar trebui să o cunoască.

De ce un film și o carte despre orașul nostru intitulate „Ovidiu 100”? Pot să vă spun că această idee este strâns legată de marcarea a două evenimente importante ce au loc în acest an: marcare Centenarului Marii Uniri și a Bimilenarei Ovidiene.

Sunt două elemente pe care un muritor nu le poate prindede decât o dată în viață. Pentru noi este important să prezentăm comunitatea, să arătăm cum s-a dezvoltat orașul Ovidiu în ultimii 100 de ani. Considerăm că este de datoria noastră să lăsăm o moștenire culturală, identitară generațiilor viitoare”, a afirmat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra

La realizarea celor două elemente ale proiectului „Ovidiu 100”, dezvoltat de Primăria Ovidiu și de Consiliul Local Ovidiu, au contribuit în mare măsură Constantin Țițineanu, Dan Cojocaru, Cristian Andrei Leonte, Andreea Pavel și Cristian Cealera, cărora, în semn de mulțumire, primarul George Scupra le-a înmânat câte o medalie cu stema orașului

Realizatorii proiectului îl apreciază ca fiind o acțiune de amploare cu semnificații puternice pentru locuitorii din Ovidiu, Cristian Cealera afirmând că toate comunitățile ar trebui să reflecteze la realizarea de proiecte similare care au ca scop conservarea identității culturale și sociale a locului.

Cred că toate comunitățile din Dobrogea ar trebui să ia exemplul orașului Ovidiu și să demonstreze ce locuri și ce oameni minunați avem noi aici. Cartea este o dovadă în plus că orașul Ovidiu are ce să arate, practic, povestea din ultimii 100 de ani este spusă de oamenii care își amintesc diverse lucruri, comoara unui oraș bogat este reprezentată de oamenii bogați la suflet din acea comunitate”, a menționat Cristian Cealera.

Cristian Cealera

În deschiderea evenimentului celebrat la Centrul Cultural „Elena Roizen” din Ovidiu, trupa Amadeus a susținut un recital de excepție în cadrul căruia au fost interpretate și piese reprezentative ale culturii muzicale populare românești.

Trupa AMADEUS

Centrul Cultural „Elena Roizen”

 

Actualitate