Constanța

Poliția locală, captură în Piața Tomis III: cașcaval vândut de un producător. De romi și speculanți când se atinge?

Știre mare ieri pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța: polițiștii locali au capturat 231 de role de cașcaval pe care un producător local le vindea din mașină. Marfa, vidată și ambalată, era comercializată chiar din portbagajul autoturismului.

Scris de 
 pe data 
23 iunie, 2021

Evenimentul a fost amplu mediatizat de Primăria Constanța, fiind publicate inclusiv fotografii cu bărbatul, un producător local de lactate, prezentat precum un mare infractor. Cele 231 role de cașcaval au fost confiscate, iar bărbatul amendat cu 2500 lei.

„Colegii noștri au surprins, astăzi, în zona pieței Tomis III o persoană de sex masculin care comercializa, fără a deține autorizație, 231 role de cașcaval. Prin urmare, persoana în cauza a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.500 lei pentru încălcarea prevederilor art. 71, lit. m) din HCL 427/2017. Pentru că persoana în cauză comercializa produse de origine animală și nu deținea documente de proveniență, s-a dispus măsura distrugerii bunurilor, pe cheltuiala contravenientului, la o societate de profil, autorizată, conform art. 1, alin. (3) din OG 14/2007.

De asemenea, persoana în cauză va trebui, ca în termen de 7 zile de la data depistării, să facă dovada distrugerii acestora, sub sancțiunea legii penale privind falsul în declarații.

Rugăm constănțenii să ne semnaleze orice faptă care contravine legislației în vigoare la numărul de telefon: 0241.484.205- Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală Constanța”, se arată în comunicatul Primăriei Constanța.

Postarea Primăriei a stârnit un val de reacții critice din partea constănțenilor, care reclamă faptul că piețele sunt pline de romi și speculanți, de infractori care fac bișniță și contrabandă, dar Poliția Locală nu se atinge de ei nici măcar cu o vorbă.

În schimb, producătorii sunt hăituți atât de reprezentanții Primăriei care îi amendează, le confiscă marfa și nu le oferă spații de desfacere, cât și de speculanții care, de multe ori prin violență, îi determină să le vândă produsele la prețuri derizorii.

Actualitate