Ora Pământului. 60 de minute de răgaz pentru planetă, celebrate la Constanța
Sâmbătă, 24 martie, Mare Nostrum organizează la Constanța cea de-a XI-a ediție a Orei Pământului, evenimentul internațional ce mobilizează, an de an, milioane de oameni.
187 țări și un moment de reculegere, de mulțumire și conștientizare, dar și un semnal de alarmă, asta înseamnă Ora Pământului, un interval de 60 de minute în care, în fiecare an, luminile se sting în favoarea lumânărilor aprinse, pentru a da o mână de ajutor planetei.
Manifestul a fost promovat la Constanța, prima dată, în 2012. De atunci, Mare Nostrum îndeamnă, în fiecare an, constănțenii să participe la acest demers.
„Ora Pământului este un eveniment manifest, este un semnal de alarmă pe care organizațiile non-guvernamentale și nu numai îl trag în fiecare an. Chiar dacă pare greu de crezut, o oră cu lumina stinsă poate ajuta vizibil la salvarea resurselor existente la nivel local, național, internațional. Bineînțeles, noi, ca și organizație de mediu, încurajăm ca tot ceea ce înseamnă energie/curent/electricitate să fie utilizată rațional pe toată perioada anului, nu numai în acest interval orar, stabilit la nivel internațional”, spune Mihaela Cândea Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.
Așadar, pe 24 martie, orele 20.30 – 21.30, Mare Nostrum provoacă toți constănțenii să vină în Parcul Tăbăcăriei pentru a participa la eveniment, pentru a ajuta la aprinderea celor 2000 de lumânări (simboluri internațional ale evenimentului) și pentru a se bucura de o experiență inedită.
Anul trecut, mișcarea a avut loc pe 25 martie și a fost organizată de aproximativ 40 de voluntari ce au transformat parcul Tăbăcăriei într-un adevărat spectacol de forme luminoase.
Pentru a srijini mișcarea, E.ON Energie România transmitea, înainte de ediția din 2017, că energia pe care gospodăriile românilor o folosesc într-o oră, ar piutea asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an întreg sau consumul iluminatului public într-un oraș cu 300.000 de locuitări timp de trei luni, ori ar putea ține în funcțiune un singur bec economic LED timp de 32 de mii de ani.
Puteți accesa invitația oficială a Mare Nostrum pe site-ul organizației.
Manifestul a fost demarat în anul 2007 în Sidney, Australia și a ajuns, în acest an, la cea de-a XI-a ediție.
- 60 de minute
- ora pamantului
- Parcul Tabacariei