Mitul „roșului“ în gât la cei mici. Au sau nu au voie copiii să mănânce înghețată?
Medicul pediatru Alexandra Latcu aduce lămuriri în ceea ce privește consumul de înghețată susținând că produsul poate fi chiar benefic atunci când copilul are „roșu în gât“.
„Nu trece zi la cabinet sa nu ma întâlnesc cu un părinte/bunic care sa zică: „A mâncat ieri înghețata si acum tușește“, spune pediatrul Alexandra Lațcu.
„Hai să lămurim asta pentru totdeauna și sa lăsam copiii să se bucure de vară: „roșu în gât”, în termeni medicali faringită acută, este provocat de un virus sau o bacterie.
Atunci cand gâtul este foarte roșu, apare senzația de arsură, iritație și inflamație. Un ceai cald sau o supică caldă accentuează senzația de arsură.
Exact așa cum atunci cand avem o arsură pe piele, punem o compresa rece/apă rece la fel și într-o faringită, înghețata sau un iaurt rece pot ameliora senzația de durere și inflamația.“, a scris Alexandra Lațcu pe pagina ei de Facebook.
- Alexandra Latcu
- medic pediatru
- medici
- pediatri