Ministrul Educației: „Fără banii părinților în școli! Părinții fac imagine negativă. Să învețe să facă proiecte pentru școală!”
Părinţii ar fi de vină pentru că în şcoli încă se practică strângerea de bani în aşa numitul fond al clasei.
Ministrul Educaţiei a declarat, în emisiunea Imparţial, că astfel de acţiuni sunt ilegale şi că învăţătorii şi profesorii nu au voie, prin lege, să se implice. Iar părinţii care continuă să aibă astfel de iniţiative ar trebui învăţaţi să facă proiecte pentru şcoli, a mai spus Ecaterina Andronescu.
„Legală nu este. Dacă părinții strâng bani, aduc mult mai multă imagine negativă școlii, nimănui nu îi convine să îi scoată din buzunar să îi pună într-un fond al clasei, mai bine să învățăm să facă proiecte, este un ordin de ministru de ani de zile, poate că întărim în lege. Profesorii au obligația să nu se amestece în asemenea resurse, părinții vin în întâmpinare cu o imagine nefericită, nu este o idee bună”, a declarat Andronescu.
Dar cât de legal este atunci să ai școli fără pază, școli fără personal de întreținere, școli fără bugete de minime investiții? Sunt clase care au nevoie de reparații, de dotări, dar cine să le facă? Primăriile? Poate doar cele din mediul rural sau micile orașe, pentru că în municipii școlile arată mai rău decât la țară…
În Constanța, doamna Andronescu, părinții trebuie să strângă bani pentru paza școlii, pentru materiale didactice, pentru dotarea claselor, pentru orice reparație în școală. Fără părinți, ar cădea școlile pe copii și profesori fiindcă statul român, Ministerul Educației, consiliile locale sunt incapabile și dezinteresate să gestioneze cu adevărat problemele de infrastructură din Educație.
Ministrul Educației are nesimțirea să acuze părinții că fac imagine negativă școlii și că nu știu să facă proiecte pentru școli, când de fapt, din banii lor, supraviețuiește acest sistem bolnav pe care Andronescu și alții ca ea nu fac decât să îl distrugă tot mai mult.
- Ecaterina Andronescu
- fondul clasei