Mazăre, transferat la Poarta Albă pentru audieri în dosarul în care este cercetat și Decebal Făgădău
Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre a fost transferat temporar de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Poarta Albă. Mazăre urmează să fie audiat în patru dosare de la DNA Constanța.
Transferul a fost aprobat pentru ca, pe durata audierilor, Radu Mazăre să fie adus mai ușor la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Constanța.
Fostul primar este suspect în patru dosare, printre care și unul în care procurorii îl acuză de complicitate la abuz în serviciu, alături de actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău, și de alți funcționari din primărie.
Procurorii susțin că suspecții au eliberat ilegal autorizațiile necesare pentru construirea unui bloc pe plaja din Mamaia, chiar în centrul stațiunii.
Extras din comunicatul DNA:
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanța au dispus urmărirea penală față de următorii suspecți:
FĂGĂDĂU DECEBAL, la data faptei viceprimar al municipiului Constanța,
CONSTANTIN NICOLETA, la data faptei şefă a Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa,
DINESCU FULVIA ANTONELA, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa
toți trei pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie
și față de
TĂNASE LUIZA ELENA, la data faptei arhitect-șef al primăriei municipiului Constanța,
MAZĂRE RADU ŞTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanța,
ambii pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, infracțiune asimilată infracţiunilor de corupţie.
Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:
Pe plaja din staţiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, a fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa.
În același an, primarul municipiului Constanța și societatea constructoare au fost acționați în judecată de o societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire. În motivare, societatea reclamantă susținea, printre altele, că autorizația a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii, reclamantei fiindu-i vătămat dreptul de proprietate.“
Detaliile pot fi citite integral aici.