Loc de joacă amenajat de Primărie, o capcană ce pune copiii în pericol. „Te lauzi că faci noi locuri de joacă și pui vechituri date cu vopsea!“
Unul dintre noile locuri de joacă construite de Primăria Constanța se dovedește a fi un adevărat teren minat pentru copii. Deoarece lucrările au fost făcute de mântuială, cei mici se pot răni grav din cauza șuruburilor lipsă din structuri sau a proeminențelor ascuțite ale tablei de la tobogane.
Pe parcursul verii, Primăria Constanța a bombardat pagina de Facebook cu postări în care locurile de joacă răsăreau la foc automat în diverse zone ale orașului, cu imagini de ansamblu menite să arate o treabă făcută bine și cu simț de răspundere.
În realitate însă, la unele dintre locurile de joacă, lucrurile nu stau tocmai așa.
Fotografiile de mai jos au fost făcute de o mamă care și-a dus copilul la spațiul amenajat la intersecția străzilor Aleea Heracleea și Aleea Făt-Frumos, bifat la capitoul realizări ale Primăriei Constanța.
Deși locul de joacă a fost dat în folosință în urmă cu aproximativ o săptămână, acesta arată ca și când are o vechime de cel puțin doi ani.
În imagini se pot vedea șuruburile lipsă de la structurile de susținere, proeminențe ascuțite ale tablei de pe tobogan și vopsea dată în grabă peste fier ruginit.
Imaginea reală a locului de joacă este una de cârpeală, făcută cu nepăsare și pe repede-nainte, pentru a mai bifa o „realizare“ numai bună de pus pe Facebook.
„Băi Primăria Constanța, cât tupeu trebuie să ai ca să te lauzi că amenajezi noi locuri de joacă și sa pui niște vechituri date cu vopsea!? Să nu mai zic de cel de la Casa de Cultură – inaugurat în vară. Deja a sărit vopseaua de pe el, iar marele covor anti-șoc se dezintegrează. Are doar 3-4 luni de folosința. Sunt tare curioasă ce o prevedea contractul ăla stufos și cu un total amețitor.“, a scris mămica pe contul său de Facebook.
În vara anului 2018, Primăria a semnat trei contracte cu firmele SC Mobitom SA și SC Loftrek SRL. Acestea trebuiau să amenajeze și să reabiliteze 25 de locuri de joacă din oraș… până la finalului lunii februarie 2019.
Nimeni nu prea avea chef de treabă, iar lucările întârziate au fost subcontractate către o altă societate comercială – Indfloor Group SRL. Pentru reabilitarea și amenajarea unor locuri de joacă periculoase, precum cel din imagini, Primăria Constanța plătește 670.000 de euro, fără TVA.
În total, firma contractată de Primărie trebuie să amenajeze 25 de locuri de joacă, până acum fiind date în folosință 21.