Ionuț Rogoveanu, candidatul USR PLUS la Primăria Tuzla. Proiecte pentru o comună europeană
Ionuț Rogoveanu este candidatul USR-PLUS pentru Primăria Tuzla. Alături de o echipă tânără, acesta vrea să redea comunității locale încrederea și mândria de a avea o comună frumoasă și dezvoltată.
În vârstă de 43 de ani, Ionuț Rogoveanu deține singurul Club de înot din Tuzla, unde peste 120 de copii se inițiază în tainele acestui sport sau țintesc spre performanță.
„Cel mai mult îmi doresc, atât pentru copii cât și pentru întreaga comunitate, să creadă în ei. Vreau să ajut comunitatea în care trăiesc să creadă în ea, să se pună în valoare și si aibă încrederea că se poate și altfel. Se poate face administrație altfel, se poate face politică altfel, se pot face proiecte și investiții altfel”, spune Ionuț Rogoveanu, care mărturisește că a intrat în cursa pentru Primăria Tuzla la rugămințile părinților copiilor de la Club, prietenilor și colegilor.
Ionuț spune despre el că nu se comportă ca un om care are putere, deși zilnic lucrează cu zeci de copii care au nevoie de autoritate și control. „Eu îi încurajez și îi formez pe copii să te privească în ochi și să aibă curaj să spună ceea ce gândesc. Aceeași regulă vreau să o aplic și în Primărie. Nu mă comport ca un om care are putere. Am responsabilitatea atâtor copii. Am învățat să cred în oameni deoarece dacă nu crezi în oameni nu poți face nimic pentru ei”, a declarat Rogoveanu.
Candidatul USR-PLUS recunoaște că nu are experiență în administrația publică, însă important e de ce oameni se va înconjura: „Dacă un om vine și îți spune că are nevoie să îl ajuți, vrea ca eu, ca primar, să am în jurul meu oameni pregătiți să rezolve orice problemă. Este falsă ideea cum că primarul le știe și le face pe toate. Primarul nu le poate ști pe toate, dar se poate înconjura de oameni competenți, de profesioniști, care să furnizeze soluții și proiecte de valoare pentru comunitate”
Despre proiecte de viitor, Ionuț Rogoveanu spune că își dorește să facă din Tuzla o localitate cu care oamenii să se mândrească.
„Îmi doresc o administrație transparentă și în slujba cetățenilor. Funcționarii din Primărie, consilierii locali în frunte cu primarul trebuie să se comporte cu cetățenii Tuzlei ca și cum ar fi clienții lor, ca și cum slujba lor ar depinde a doua zi de modul în care ei îi servesc. Oamenii trebuie ajutați, iar funcționarul public are această responsabilitate.
Suntem singura localitate dintre Constanța și Mangalia care nu este racordată la rețeaua de gaze naturale. Trebuie să creăm mecanismele necesare pentru a determina populația să recicleze și să sorteze deșeurile menajere. Gunoiul trebuie plătit la tonaj, cine face gunoi mult să plătească.
Comuna Tuzla se poate dezvolta cu adevărat doar dacă accesăm fonduri europene. Altfel nu putem vorbi de proiecte de investiții, de lucrări de anvergură care să schimbe cu adevărat fața localității. Vrem infrastructură, școli moderne, grădinițe, apă și canalizare, vrem o localitate modernă în care să ne fie drag să trăm? Vrem să devenim stațiune turistică sau să rămânem o simplă comună? Dacă aveți răspunsul, atunci trebuie să trecem la muncă!
Aș vrea să organizăm un sfat al bătrânilor, să aducem vârstnicii între noi, să comunicăm cu ei deoarece avem multe de învățat de la acești oameni.
Așa-zisele parcuri ale comunei sunt o rușine! Comunitatea are nevoie de zone extinse de relaxare, cu spații verzi și locuri de joacă”, a declarat Rogoveanu, care enumeră printre proiectele sale serviciu medical de urgență, o pasarelă pietonală în dreptul școlii, parcări, construirea unui centru de zi pentru vârstnici, modernizatea și digitalizarea unităților de învățământ.
„Trebuie să găsim soluții pentru a readuce copiii la școală. Constat de multe ori, și nu o spun ca pe o jignire, că bunul simț al copiilor nu mai există. Și este explicabil. Părinții petrec tot mai puțin timp cu copiii, sunt foarte ocupați, iar atunci școala trebuie să își asume mai mult rolul acesta de a educa, de a impune anumite valori și respect.
Școala pe care eu mi-o doresc la Tuzla este puțin diferită. Copiii din clicul gimnazial ar trebui implicați în activități extra-școlare, să organizeze o seră sau o grădină botanică în curtea școlii, să participe la activități care să îi responsabilizeze cu adevărat. Iar pentru grădinițe aș muta activitatea în aer liber cât se poate de mult. Aș amenaja corturi, unde să se joace și să învețe, spații cu gazon în curtea grădinițelor pentru ca ei să poată sta cât mai mult la afară”, a mai pecizat candidatul USR PLUS.
- alegeri locale 2020
- ionut rogoveanu
- Tuzla