Începe școala? Iată 5 CHESTII de care copilul tău se poate lipsi cu succes, iar tu poți economisi bani
Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Mămici, tătici… Știm că nimic nu este mai stresant pentru un părinte decât perioada din septembrie în care trebuie să spargă sume considerabile de bani pentru rechizite și alte mofturi ale plodului, pentru a-l menține și pe el în rând cu ceilalți copii.
Pentru că și noi avem în redacție câteva exemple de părinți stresați, ne-am gândit că ar putea fi totuși câteva chestii de care copilul tău se poate lipsi, pe care le poți tăia de pe listă fără nicio problemă și astfel îți poți permite să pui și tu un ban deoparte pentru o rată la ceva util în casă. Mai ții minte când a fost ultima dată când te-ai îndurat ca într-o lună să faci un shopping doar pentru tine?… Mda.
Așadar…
1) Încălțăminte
Mai ții minte când părinții tăi îți povesteau că erau nevoiți să meargă desculți kilometri întregi până la școală? Ei bine, poți să iei acest aspect ca și când istoria s-ar repeta, doar că protagonistul principal e copilul tău. De asemenea, te poți simți norocos că tu faci parte din generația care a scăpat de așa ceva. Este un ciclu al vieții și cine suntem noi sau guvernul să amestecăm treburile? Copiii se adaptează foarte ușor la condiții și vei fi surprins cât de repede li se vor întări tălpile. Lasă-l 2-3 ani și va avea picioarele precum o pereche naturală de ghete din piele.
2) Casoletă pentru prânz
Pe bune? Da! Nu-i nimic greșit în a înfășura un sendviș într-o bucată veche de ziar! Ok, puteți folosi și o folie din aluminiu, dacă sunteți mai snobi, nu-i nicio problemă. Dar să dai câteva zeci de lei pe o cutie în care să-și țină mâncarea doar pentru că „mami, e cu Spiderman!“ e o nebunie curată. Și nu e ca și când ăștia mici își mănâncă prânzul. Mai ții minte de câte ori s-a întors cu mâncarea acasă? De fapt, chiar ai putea să renunți de tot la prânz, și astfel îi mai reduci din riscul de a deveni un obez de care să facă toți mișto.
3) Manuale școlare
Nu e nimic mai sfâșietor decât să-ți vezi copilul, micuțul de el, cum se chinuie să care o traistă de ghiozdan plină cu manuale pe care oricum le va rupe și le va măzgăli, pentru că nu-i pasă. Lasă-i pe copiii bogați din clasă să fie ei ăia care-și cară cărțile, oricum învățătoarea îi va pune să împartă manualele și cu ceilalți care nu au, inclusiv cu copilul tău. Plus de asta, gândind pe termen lung, nu e ca și când guvernul îți va susține copilul mai departe în facultate ca să devină vreun doctor sau inginer… Facultatea costă bani și, indiferent de cât de inteligent este copilul tău, sistemul se va asigura că va avea mereu un loc pe o listă de șomaj. Deci, nu te stresa cu manualele.
4) Activități extrașcolare
Și de aici ți se poate trage problema asta cu sărăcia. Asta include toate acele tâmpenii de afterschool care-ți supun copilul la tot felul de chestii în speranța că-și va dezvolta anumite talente cum ar fi arte, teatru, dans, sport, meditații la tot felul de materii etc. Practic chestii de interacțiune și dezvoltare socială de care nu va avea nevoie în viața de zi cu zi a unei țări „moderne“ precum România. Cărui copil îi trebue toate aceste prostii când are în cartier o grămadă de alți draci cu care se poate juca seara și de la care poate învăța chestii reale despre viață? NOTĂ: la această categorie poți include și petrecerile zilelor de naștere ale colegilor de clasă. Dacă nu ești atent, copilul tău poate fi invitat la cel puțin 10-15 petreceri ale colegilor într-un an și tu poți să-ți iei adio de la orice vacanță în care plănuiai să te duci. Plus că după 15 ani nici măcar nu-și vor mai vorbi.
5) Mândria lui
Știm că nimic nu este mai enervant pentru un părinte decât un copil plin de încredere, articulat care defilează prin casă ca și când le știe el pe toate. Aplicarea celorlalte patru aspecte enumerate în această listă este esențială dacă nu vrei ca copilul tău să devină genul acela de persoană plină de succes, snoabă și, chipurile, cu o contribuție pozitivă în societate. Mai bine să lași toate astea pentru cei care și le permit, aceia pe care îi vezi că apar pe canapele în emisiuni tv cu un plod răsfățat, ca să vorbească despre cele trei vacanțe pe care le-au făcut în acestă vară. Deci, dacă nu ești vreo vedetuță demnă să apară măcar la „Vorbește lumea“, n-are rost să te agiți și să arunci cu bani doar ca să pui și tu o poză pe Facebook cu copilul tău înarmat cu rechizite, pregătit să înceapă școala.
Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.
- elevi
- mamici
- Mitica Puscalarga
- pamflet
- scoala