În acest weekend, Noaptea Muzeelor la Constanța. Vezi programul evenimentelor
Ediția cu numărul 14 a evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor, se va desfășura sâmbătă, 19 mai. În cadrul evenimentului vor fi deschise aproximativ 150 de muzee şi organizaţii partenere din ţară şi din Bucureşti.
În Noaptea muzeelor, constănțenii se pot bucura de acces gratuit la Muzeul de Istorie și Arheologie unde Fundaţia Culturală Harry Tavitian îi invită la concertul extraordinar de jazz HARRY & AIDA TAVITIAN, intitulat „Arheologie muzicală”.
De asemenea, cei prezenți vor avea parte de momente artistice de reconstituire istorică și coregrafie, programul de vizitare fiind între orele 18.00 – 24.00.
Concertul va începe de la ORA 22.00. Accesul în muzeu se va face în mod organizat limita fiind de 90 de persoane simultan, din motive de securitate.
Totodată, doritorii pot vizita Muzeul Naţional al Marinei Române unde sunt prezente patru expoziţii temporare:„Paraşutismul militar-repere istorice”, „Din activitatea Cercetaşilor României” – expoziţie de fotografie, „Cromatica în artele vizuale” – expoziţie de pictură, grafică, fotografie, goblen şi tapiserie organizată de Careul Artelor „Amfora”, precum şi „Maistrul Militar de Marină între profesie şi pasiune” organizată de Liga Maiştrilor Militari de Marină cu prilejul împlinirii a 109 ani de la înfiinţarea Corpului Maiştrilor Militari de Marină, intrarea fiind liberă în intervalul orar 18.00-24.00.
Și Muzeul de Arheologie „Callatis” din Mangalia va participa în acest an la Noaptea Muzeelor. În cadrul său, doritorii pot vizita expoziţia temporară „Să cunoaştem colecţionarii cetăţii”, unde îi pot cunoaște pe doi dintre colecţionarii Mangaliei călătorind prin „Universul ceasurilor din colecţia Ferodin Iaia” şi admirând mineralele şi florile de mină din colecţia prof. Mihai Ionescu”.
Tot în cadrul Muzeului de Arheologie „Callatis”, în atenţia publicului va fi adusă și povestea unui monument – ansamblul funerar de epoca elenistică din movila Documaci şi vor fi prezentate rezultatele ultimelor cercetări arheologice de către arheologii de la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” Bucureşti şi echipa de cercetători de la Muzeul “Callatis”. Intrarea este, de asemenea, liberă, în intervalul orar 18.00 şi 24.00.
Participanții la eveniment nu trebuie să își facă griji în privința transportului, întrucât Regia Autonomă de Transport în Comun (RATC) Constanța le pune la dispoziția (în noaptea de 19 – 20 mai 2018), autobuze pe liniile 2-43 (2 autobuze) și 5-40 (2 autobuze), care vor circula până la ora 2:00, la interval de 30 de minute.
- Constanta
- Noaptea Muzeelor