Grupurile de părinţi pe WhatsApp. Cum ar trebui să te comporţi şi ce să NU spui pe un astfel de grup
Grupurile de părinți de pe WhatsApp pot fi o modalitate utilă de a comunica și de a rămâne conectați cu părinții din clasa copilului tău. Cu toate acestea, ca și în orice grup de socializare, este important să se respecte anumite reguli de bun-simț pentru a evita conflictele și pentru a menține o atmosferă pozitivă și constructivă.
Grupurile de părinţi pe WhatsApp pot deveni rapid neplăcute, stresante și chiar dăunătoare dacă nu sunt gestionate corespunzător. Din acest motiv, este important să fie respectate anumite reguli ce pot ajuta la o mai bună comunicare cu ceilalţi părinţi.
Fii atent la tonul și limbajul tău
Este important să te asiguri că limbajul și tonul pe care le folosești în grupul de părinți de pe WhatsApp sunt adecvate și respectuoase. Fii atent la cum comunici cu ceilalți părinți și evită folosirea cuvintelor jignitoare sau ofensatoare. În plus, asigură-te că folosești corect punctuația și gramatica – acest aspect reduce posibilitatea ca ceea ce aţi scris să fie interpretat sau înţeles greşit de ceilalţi membri.
Respectă timpul celorlalți părinți
Atunci când trimiti un mesaj în grupul de părinți de pe WhatsApp, asigură-te că este relevant și necesar. Nu trimite mesaje inutile sau spam, care nu aduc nicio valoare grupului. Părinții pot avea programe foarte aglomerate, astfel încât nu este întotdeauna posibil să răspundă la un mesaj imediat. Dacă aveți nevoie de un răspuns rapid, este mai bine să folosiți apelurile directe sau mesajele personale.
Folosiți grupul doar pentru scopul său inițial
Nu folosiți grupul de părinți de pe WhatsApp pentru promovarea afacerii dvs. sau pentru a distribui mesaje care nu sunt relevante pentru scopul grupului. Acest lucru poate duce la frustrări și poate distruge scopul inițial al grupului.
Limitează discuțiile politice și religioase
Deoarece subiectele politice și religioase sunt adesea subiecte sensibile și controversate, este important să le evităm în grupul de părinți de pe WhatsApp. Discuțiile politice și religioase pot fi cauze ale tensiunilor și conflictelor în grup. În loc de asta, concentrați-vă pe subiectele care vă unesc și care sunt de interes general pentru părinți.
Nu dezbateţi probleme importante pe grup
Grupul de părinţi nu trebuie să fie un loc de discuţii lungi şi interminabile, chiar dacă acestea vizează activitatea copiilor, a clasei sau a şcolii. Dacă problemele sunt importante sau sunt chestiuni ce necesită aspecte legate de organizare, cel mai bine este să folosiţi grupul pentru a stabili o întâlnire/şedinţă fizică cu ceilalţi părinţi şi alte părţi implicate. Comunicarea verbală va ajuta mult mai mult, mai ales că nu toată lumea poate exprima în scris exact ceea ce a vrut să spună.
Citește și:
- Metin Suliman, Forța Dreptei: Mihai Lupu îi desconsideră pe elevi, refuză să le ofere gratuitate pentru transportul județean
- Invazie de tocilari la liceul „Ovidius“. Conducerea a angajat un bully, care să-i mai bată în pauze
- Copilul magic al Constanței. Deși trăiește un coșmar, Horia Potîr a luat BAC-ul la doar 12 ani