Ghid pentru turiști. Cum să lași chiștoace și ambalaje pe plajă fără ca cineva să te observe
Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Știm că nimic nu se compară cu un concediu la mare pentru care ai muncit un an întreg, arătând că meriți acele prețioase vouchere de vacanță. Așadar, ți-ai urcat familia în frumusețea de Audi A4 din 2002 și i-ai dat înainte spre Constanța, depășind orice coloană de fraieri disciplinați, care stau blocați prin ambuteiaje.
Pentru a te bucura pe deplin de cele zece ore de plajă pe zi și pentru a nu fi stresat de indivizi cu bun-simț (ăștia sunt foarte periculoși, te pun pe Facebook), îți dăm câteva ponturi pentru a-ți lăsa chiștoacele, ambalajele și orice deșeu pe plajă, fără ca cineva să te suspecteze de nesimțire. Important este să te simți ca acasă, pentru că, nu uita, tu ești turist și ai dreptul să faci orice.
Așadar…
1. Metoda „Sub-cearșaful“
Ai fumat o țigară și tare bine ți-a prins, dar ai rămas cu chiștocul în mână și deja e o situație de disconfort. Nu face greșeala de a-l arunca pur și simplu pe nisip. Te întinzi relaxat pe cearșaf și, cu o mișcare lentă, introduci chiștocul stins sub partea dreaptă a cearșafului și te asiguri că l-ai împins suficient cât să intre în nisip. Fă așa cu fiecare chiștoc, fie că este al tău, al soției sau al copilului.
Folosind aceeași metodă, sub cearșaf pot intra lejer o sumedenie de ambalaje precum cele de ciocolată, înghețată și chiar casoletele din carton din care ai mâncat hamsie. Metoda funcționează chiar și dacă ai închiriat un șezlong – întinde lângă el un cearșaf/prosop pe care te așezi numai când ai o „problemă”. 😉
2. Metoda „Bucuria copilăriei“
Tocmai ce ai înghițit și ultima gură de bere la draft şi ai scăpat o râgâială fără să spui „pardon!”. Nu-i nimic, ești turist și trebuie să te simți ca acasă. Și totuși ai acel pahar gol în mână, iar coșul de gunoi e mult prea departe. Dracu’ știe de ce l-au pus tocmai acolo!
Păstrează-ți calmul și dă-i copilului paharul pentru a-l folosi ca formă pentru figurine din nisip. El se va bucura, iar tu poți să stai liniștit deoarece paharul nu mai e responsabilitatea ta. Dacă micuțul îl va lăsa uitat undeva pe plajă sau la mal, cei din jur vor înțelege, pentru că, în fond, e doar un copil, ce știe el.
3. Metoda „Rătăcita” sau „Nu-i a mea”
Știm, stai la patru stele, dar nimic nu se compară cu un pateu, castraveți proaspeți, niște parizer, ouă fierte și o țâră de muștar cu aromă de briza mării. Dar, vai! După o masă copioasă rămân resturile burgheziei de care ai dat dovadă. După cum spuneam, coșul de gunoi este întotdeauna prea departe și, cu mațul plin, cui îi mai arde să facă pași până acolo. Ce-i de făcut?
Foarte important aici este să păstrezi punga în care ai adus alimentele. În ea vei băga cocoloșul de ziar de pe care ați mâncat precum și alte ambalaje rămase. Legată la gură, punga va fi lăsată pe unul dintre colțurile cearșafului. După câteva minute de relaxare, mergeți cu toții în apă. În 90% din cazuri, până vă întoarceți, punga va fi deja luată de vânt și rostogolită unde o vrea Dumnezeu. În cazul în care vreun vecin vă atenționează, tot ce trebuie să spuneți este „Nu-i a mea!”.
Concediu plăcut!
Citește și:
- Spitalul Județean Constanța are un nou șef: japonezul Nudai Banumori
- DEZVĂLUIRI! Ce nu s-a spus despre vizita lui Florin Mitroi la Spitalul Județean
- Târgul de Crăciun de la Constanța costă de două ori mai mult decât cel de la Viena. „Le facem în ciudă sărakilor de austrieci că nu ne primesc în Schengen”