GALERIE FOTO. Târgul de Gust Bun, cu Rețete din Străbuni: două grătare, cinci tarabe și zece oameni
RAEDPP și Primăria Constanța au organizat în acest weekend, în parcul Teatrului Oleg Danovski, Târgul de Gust Bun, cu Rețete din Străbuni.
Potrivit descrierii, evenimentul este dedicat promovării preparatelor tradiționale din zona Dobrogei și nu numai și aduce constănțenilor „bunătăți după rețete moștenite din tată în fiu”. De asemenea, Primăria anunța faptul că „timp de patru zile, în intervalul orar 11:00 – 18:00, expozanții îi vor îmbia pe vizitatori nu doar cu cele mai gustoase delicatese, ci și cu cele mai bune preţuri”.
„Cei prezenți la târg își vor putea procura preparate precum pastrame, cârnați, diverse sortimente de brânză, suberek, kobete, baclavale, dar și păstrăv copt și afumat la jar, zacuscă sau cârnați de păstrăv, însoțite de vinuri alese ale unor crame consacrate. Nu va lipsi nici pâinea coaptă cu grijă pe vatră și plămădită cu maia, care amintește de vremea copilăriei.
Târgul de gust bun, cu rețete din străbuni va însemna totodată o bună oportunitate pentru consolidarea legăturii dintre consumatori şi producători”, susțineau reprezentanții Primăriei.