Sănătate

FOTO. Imagini revoltătoare din Pediatria Spitalului Judeţean Constanţa. „Gândacii colcăie în saloane, pe pereţi, peste tot!“

Noi imagini din Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa scot la iveală mizeria, gândacii şi condiţiile execrabile în care părinţii sunt nevoiţi să-şi interneze copiii. La toate acestea se mai adaugă dezorganizarea, lipsa de profesionalism sau personalul insuficient. O mămică a descris, cu imagini, experienţa prin care a trecut fiind internată cu băieţelul său în Pediatria spitalului.

Scris de 
 pe data 
7 ianuarie, 2020

După ce, la sfârşitul anului 2019, Constanţa de Azi publica o serie de fotografii ce prezentau mizeria şi condiţiile precare din Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, noi imagini revoltătoare au fost prezentate de o mamă care s-a internat în aceeaşi secţie alături de copilul ei.

Într-o postare pe Facebook prin care vrea să tragă un semnal de alarmă, o mamă povesteşte experienţa aproape traumatizantă prin care a trecut alături de copilul ei, alături de care s-a internat la Secţia de Pediatrie în noaptea de 30 ianuarie 2019.

Nu este personal suficient, toţi doctorii şi asistentele sunt depăşite de situaţie. Internări se fac la greu, din tot judeţul, inclusiv de la Tulcea, chiar dacă nu sunt locuri suficiente şi mămicile sunt nevoite sa stea câte două într-un pat, cu tot cu copiii lor“, a povestit mămica.

Pe lângă durata de aşteptare din Urgenţă de câteva ore, când am urcat pe secţie, să facem procedurile de internare, am mai aşteptat încă trei ore cu copilul în braţe, încercănat de la atâta oboseală.

Această experienţă din Spitalul Judeţean Constanţa m-a lăsat cu un gust amar şi cu o dezamăgire profundă, deoarece atitudinea cadrelor medicale referitoare la situaţia micuţilor pacienți internaţi, a lasat de dorit.

Spre exemplu, au uitat să îi recolteze băieţelului meu probele de exudat, a trebuit să îi recolteze din nou sânge, în condiţiile care aceste analize fuseseră recoltate cu o zi înainte, însă ele nu mai ştiau ce au făcut cu ele.

Pe lângă asta, în momentul în care am alertat asistenta despre faptul că starea copilului meu se agravase şi că avea respiraţia foarte greoaie, aceasta „l-a ascultat” cu urechea (fara stretoscop) şi mi-a spus că nu are nimic şi m-a sfătuit să o chem în cazul în care se agravează să îi pună masca de oxigen.

Pe lângă multe altele, copilul meu şi al colegei s-au ales cu scaune apoase inexplicabile. Încă asteptam rezultatele de la coprocultură… Am fost trataţi cu foarte multa indiferenţă…

În afară de dna dr. Siromascenko şi dna dr. Iorga, care m-au lămurit cu privire la starea de sănatate a fiului meu, şi încă două asistente de pe secţie, care au fost mai empatice la suferinţa noastră şi a copiilor noștri, celelalte cadre medicale s-au comportat cu noi INUMAN: de la infirmierele care nu îşi fac treaba aşa cum ar trebui, deoarece saloanele nu se dezinfectează asa cum ar trebui, toaletele sunt infecte, gunoiul dă pe afară.

Gandacii colcaie în saloane, pe pereti, peste tot, mucegaiul este ca la el acasă şi primim lenjerii de pat rupte şi gaurite, pe care ar trebui să dormim noi şi copiii nostri. Nu mai spun de mâncarea zilnică, care, pe lângă faptul ca nu este consistentă nici pentru noi, nici pentru copii, nu este divizată cumva şi pentru pesoanele care alaptează şi nu au voie cu sare din cauza tratamentului.

SUNT REVOLTATĂ! SUNT ÎNGROZITĂ! ÎMI DORESC UN SISTEM DE SĂNĂTATE SANĂTOS, EFICIENT, CARE SĂ OFERE CONDIŢII DE ÎNGRIJIRE ADECVATE ŞI ÎN CARE SĂ NU FIE NEVOIE SĂ NE CERŞIM DREPTURILE ŞI PROPRIA SANĂTATE!“.

Postarea integrală o puteţi citi aici.

 

Actualitate