Politică

Fără studii superioare, Cumpănașu a câștigat un post de expert media într-o instituție publică

Candidatul la prezidențiale, Alexandru Cumpănașu a câștigat în 2017 concursul pentru un post de expert media într-o instituție publică, fără să aibă studii superioare. Cerința exista cu un an înainte să aplice, informează Libertatea.ro

Scris de 
 pe data 
26 septembrie, 2019

Pe site-ul UEFISCDI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale, la capitolul cariere, este publicat un anunț din aprilie 2017 care precizează că Alexandru Cumpănașu a câștigat un post de “expert coordonare și evaluare știri”.

Pentru postul respectiv mai candidaseră alte două persoane ale căror dosare au fost respinse, pentru că nu îndeplineau “condițiile specifice”.

Pe fondul discuțiilor contradictorii referitoare la studiile lui Cumpănașu, mainnews.ro a publicat CV-ul acestuia. Din documente reiese că nu are studii superioare. Cumpănașu:

Într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, Alexandru Cumpănașu a recunoscut că nu are facultatea terminată. „Sunt atâția proști cu diplomă. Din punctul meu de vedere, am studii superioare. Nu am diplomă de licență, diplomă de bacalaureat am”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Contactat de Libertatea, unul dintre candidații respinși, Tiberiu Cazacioc, a declarat:

Eu am fost respins (precum și un alt candidat, așa cum se vede în comunicarea oficială) pentru neîndeplinirea condițiilor specifice. Nu au fost oferite alte detalii, nici nu am cerut explicații. Nu am insistat, ținând cont că în procesele de recrutare o astfel de condiție este evaluată, de cei ce recrutează, prin prisma descrierii narative pe care o transmite candidatul când se înscrie la concurs.

Dacă nu convingi, nu are sens să bați la o ușă închisă Întrebat dacă are studii superioare terminate, acesta a zis că are. Condițiile specifice pentru acel post au fost: experiență în monitorizare media pe subiecte STEEP, experiență în coordonarea de echipe tinere de dimensiuni medii (80-10 persoane) și cunoașterea unor programe software de analiză semnatică și de vizualizare.“

Citește articolul complet AICI.

 

Actualitate