Sănătate

Expunerea la temperaturi ridicate, periculoasă pentru femeile însărcinate

Temperaturile ridicate reprezintă un factor de risc pentru cea mai mare parte a populației, însă acest fapt are repercursiuni în special în rândul bătrânilor și al femeilor însărcinate, acestea din urmă putând să dezvolte complicații grave.

Scris de 
 pe data 
15 iulie, 2018

Directorul Fetal Care Center de la Nicklaus Children’s Hospital din Miami, Saima Aftab, avertizează că deshidratarea „poate crea o mulţime de probleme potenţiale” pentru femeile însărcinate, precizând că acestea ar trebui să evite în totalitate situațiile în care le-ar putea fi prea cald, scrie Live Science.

De altfel, potrvit specialistului, temperatura corpului anormal de ridicată, la începutul sarcinii (primele 6-8 săptămâni) poate duce la creşterea riscului de apariţie defectelor la naștere.

În ceea ce privește deshidratarea, aceasta poate apărea mult mai ușor pe timpul sarcinii, întrucât, corpul femeii însărcinate trece prin multe schimbări ce vizează inclusiv modul în care organismul controlează fluidele și temperaturile lor.

Simptomele deshidratării pot include amețeli, precum și producerea de hormoni antidiuretici ce produc senzația de sete și stimulează contracțiile uterine. Acest tip de contracții pot fi tratate deseori prin hidratare, însă pot declanșa travaliul prematur.

De asemenea, dacă deshidratarea continuă în travaliu, crește riscul complicaţilor ce vizează tensiunea scăzută a sângelui şi un volum scăzut de sânge.

 

Actualitate