Echipă NASA la Constanța pentru a afla cum a fost reparat semaforul de pe Tomis în doar 10 zile
Textul acestui articol nu este o ştire reală, este încadrat la rubrica de satiră şi umor a publicaţiei noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Constanța a ajuns studiu de caz pentru NASA, dar și pentru Institutul de Studii AeroSpațiale de la Sankt Petersburg, după ce Primăria a reușit în doar 10 zile să repare semaforul de pe b-dul Tomis și Aurel Vlaicu.
Inovația științifică a ajuns la urechile cercetătorilor americani și ruși, care nu își pot explica cum un semafor a putut fi reparat în aproape 2 săptămâni când lor le-a trebuit 6 luni pentru a construi și trimite pe Marte o rachetă cu 6 cosmonauți la bord.
Primarul Vergil Chițac și-a îndeplinit perfect rolul de gazdă și i-a condus pe specialiștii NASA la semaforul cu pricina. Experții în inginerie spațială și inovație au făcut sute de teste și au monitorizat activitatea semaforului, nu fără incidente însă.
Unul dintre ingineri s-au curentat într-un cablu rămas neizolat și lăsat direct pe trotuar de oamenii de știință de la Confort Urban care au lucrat la acest proiect.
„Pierderea colegului nostru electrocutat a fost un sacrificiu infim în fața inovației și cercetării. Am auzit de acest semafor din Constanța și vă spunem cu mâna pe inimă: o mare realizare”, a declarat șeful delegației americane.
Pe lângă semafor, specialiștii NASA au insistat să viziteze și capacul de canalizare de pe b-dul Ferdinand care a fost adus la nivel cu asfaltul. Extaziați, aceștia au recunoscut că administrația locală din Constanța și primarul Vergil Chițac au uimit întreg mapamondul prin aceste realizări științifice de înaltă clasă și responsabilitate: „It is impossible for us. The Cosmos is to small for Chitac!”
- pamflet
- primaria Constanta
- semafoare Constanta
- Umor