Constanța

Două eleve din Constanța au câștigat marele premiu la NASA cu un proiect de turism spațial

Bianca Cosma și Maria Constantin. Sursa foto: Facebook.

Bianca Cosma și Mihaela Constantinescu, eleve ale liceului „Ovidius” din Constanța, au reușit să impresioneze juriul de la NASA cu un proiect inedit ce propune construirea unui lanț hotelier în spațiu.

Scris de 
 pe data 
21 martie, 2018

Turismul în spaţiu va aduce o nouă revoluţie culturală, aceasta este ideea cu care Bianca și Mihaela au reușit să ia premiul cel mare la NASA într-un concurs la care au participat 10.000 de elevi din 20 de țări. Competiția NASA Ames Space Settlement Design Contest este una dintre cele mai renumite competiții de acest gen din lume.

Cele două eleve din Constanța au realizat un proiect intitulat Cicada, ce reprezintă un habitat localizat în orbita ecuatorială joasă a PământuluiEste alcătuit dintr-un mic lanţ hotelier şi un parc în microgravitaţie. În afară de asigurarea susţinerii vieţii umane în spaţiu, proiectul nostru s-a axat în principal şi pe ideea de turism în afara graniţelor terestre”, a declarat pentru Digi24,  Bianca Cosma.

Costul proiectului se ridică la 30 de milioane de dolari, iar hotelul spaţial ar putea fi vizitat de 150 de turişti.

Parcul include o sală de jocuri, o sală de operă, un parc acvatic. Am creat o broşură pe care am numit-o ghidului turistului în spaţiu în care am inclus părerile a opt oameni din toate naţionalităţile şi toate vârstele care să ne zică ce le-a plăcut acolo”, a completat eleva Mihaela Constantinescu, citată de Digi24.

Fetele au creat și un ghid turistic pentru proiectul lor, pe care îl puteți vedea în întregime AICI.

Design-ul exterior al complexului spațial, așa cum apare în proiectul final al celor două eleve.

Pe locul I și III s-au clasat tot elevi ai liceului „Ovidius”, locul I fiind ocupat de elevul Elif Adi autor al proiectului individual Exchange on Amasia”, iar locul III de Alin Ilie Stoica, Rusanda Elena Maga si  Mihaela Cristiana Cașărică (de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân), cu proiectul „Antares”, ce presupune dezvoltarea de noi colonii spațiale.

Noi ne dorim să ducem oamenii în spaţiu, să creăm o nouă colonie spaţială pentru a reuşi să ducem omenirea la un alt nivel”, spune elevul Alin Stoica.

Am încercat să găsim locaţia perfectă pentru a avea mai multe beneficii şi din punct de vedere al luminii, al resurselor, ca să fie şi aproape de Pământ şi de alte resurse naturale”, arată Rusanda Maga.

Liceul „Ovidius“ din Constanţa este singurul din lume care a căștigat de două ori acest premiu.

Acum a venit din nou marele premiu, după alţi opt ani, şi iată că avem aceeaşi mare bucurie de a fi acolo în fruntea tuturor”, a declarat coordonatorul proiectelor, profesorul Cristinel Maga, citat de Digi 24.

La sfârțitul lunii mai, câștigătorii vor pleca la Los Angeles pentru a participa la cea de-a 37-a ediție a International Space Development Conference (ISDC).

Actualitate