Umor

Din culisele Podului de la Butelii. Ne-am prins cum vor decurge lucrările în fiecare lună

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
11 martie, 2019

Au fost reluate, cine ar mai fi crezut, lucrările de reabilitare ale Podului de la Butelii. În baza unor statistici precise și algoritmi de funcționare al oricărei lucrări publice din Constanța, am reușit să întocmim un desfășurător al lucrărilor pe întreg anul, ca să nu fiți luați prin surprindere:

10 martie – Decebal Făgădău se întoarce de la un grătar la Fântânița. Trece pentru prima oară în viața lui pe Podul de la Butelii.

11 martie – Primarul semnează pentru reînceperea lucrărilor. Și-a amintit că nu a terminat podul.

18 martie – Apar primele probleme tehnice și lucrările se blochează. Nea Suciu, muncitor pe șantier, și-a scăpat sticla de Bucegi în betonieră.

19 martie – 20 mai – Anchetă internă și lucrări de reparații la betonieră.

21 mai – Făgădău comandă de la turci o betonieră Isuzu și ordonă reluarea lucrărilor. Nimeni nu-l ascultă.

22 mai – Nea Suciu e bolnav. Colegii îl vizitează cu portocale și integrame, lucrările se amână.

25 mai – Apare din senin o echipă de „muncitori“ din Henri Coandă.

26 mai – Betoniera Isuzu e de negăsit. Bordurile de marmură și balustrada de pe sensul reabilitat au dispărut.

27 mai – 15 iunie – E încărcată și descărcată prima roabă cu pietriș. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei face un reportaj direct din roabă.

16 iunie – Nea Suciu se întoarce la muncă și dă indicații. Totodată muncitorii decretează o regulă de aur: „Ce se întâmplă sub pod, rămâne sub pod!“

16 iunie – 1 septembrie – Lucrările sunt stopate din cauză că e prea vară, că radiații, că deshidratare, că au copiii vacanță…

2 – 15 semptembrie – Se reia organizarea de șantier și se face licitație pentru o nouă betonieră.

16 septembrie – 1 octombrie – La nivelul Primăriei se constituie o comisie ce va analiza plângerea CFR cu privire la muncitorii care își fac nevoile de pe pod, chiar când trec trenurile.

2 – 10 octombrie – Sunt aduse și montate două veceuri ecologice la 20.000 de euro bucata.

11 octombrie – Lucrările sunt stopate. Un inginer a uitat proiectul tehnic într-un veceu, iar nea Suciu s-a folosit de el, că rămăsese fără hârtie.

12 octombrie – E încărcată și descărcată a doua roabă cu pietriș.

13 octombrie – 31 noiembrie – Pe pod se lucrează intens. Buticurile din zonă raportează încasări record la Bucegi și Babanu.

1 decembrie – PSD îi împurumută pe muncitori pentru o defilare, un miting de susținere pentru Dragnea și niște mici.

2 decembrie – 1 ianuarie 2020 – Luna cadourilor, cui îi mai pasă de pod.

3 ianuarie 2020 – 9 martie 2020 – Nimeni nu s-a mai întors la muncă.

10 martie 2020 – Făgădău se întoarce de la un grătar la Fântânița. Trece pentru a doua oară în viața lui pe Podul de la Butelii.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate