Delfinii de la Delfinariu au fost mutați într-un bazin special, umplut cu propriile lacrimi
Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.
O informare venită din partea Complexului Muzeal de Științele ale Naturii Constanța anunță că majoritatea animalelor marine captive în complex trăiesc acum în lacrimi.
„Este p-p-p-ur și simplu o afacere b-b…b-bună“, spune Adrian Bîlbă, directorul instituției. „Când ai d-d-elfini și lei de mare care p-p-p-lâng atât de mult, așa c-c-cum o fac cei de aici, ar fi o reală p-p-p-rostie să mai ch-cheltuim atâția bani pe apă s-sărată pentru a le îmb-b-unătăți traiul“.
Potrivit reprezentanților complexului, animalele, dintre care unele se tot smiorcăie încă de când au fost aduse la Constanța, au dat semne că nu prea le convine noua mutare.
„Inițial, mai ales la delfini, au tot existat câteva plânsete și nervi“, spune Nelu Mobidic, unul dintre dresori. „Dar s-au adaptat destul de rapid și în câteva zile au revenit la modul lor de a înota lent și continuu în cerc. Ai fi zis că e un marș al morții, dar suntem destul de siguri că la fel fac și în mediul lor natural.“
Câțiva activiști pentru drepturile animalelor au cerut conducerii Delfinariului ca măcar să ia în considerare posibilitatea că lacrimile sunt un răspuns la starea fizică și mentală degradată a animalelor, însă Bîlbă a exclus această variantă. Mai mult, directorul se bazează pe grămada de ani de experiență pe care o are în menținerea cu succes a vieții marine în captivitate.
„C-c-credeți-mă… E n-n-ormal și n-atural așa. Așa fac ei. N-ați auzit de zicala <a p-plânge ca un d-delfin>? Nu? Ei b-b-ine să știți c-c-că este f-foarte p-po-po-populară în familia mea“, a mai spus Bîlbă.
La momentul publicării acestui articol am fost informați că un leu de mare din cadrul complexului a fost găsit mort după ce s-a bătut singur cu o bâtă.
Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.
- Delfinariu
- delfini
- Mitica Puscalarga
- pamflet