Lifestyle

Cum să vă protejați telefonul de soare?

Telefonul mobil este cu noi peste tot, chiar și în vacanță. Dacă mergeți cu el și la plajă, atunci ar trebui să aveți grijă să nu îl țineți direct în soare sau să vă scape în apă. În rândurile de mai jos, vă propunem câteva recomandări de care puteți ține cont data viitoare, când mergeți la mare.

Scris de 
 pe data 
20 iulie, 2021

Telefonul mobil a ajuns să fie un accesoriu indispensabil, indiferent de loc. Așa că, dacă este cu dvs. și la plajă, aveți grijă pe unde îl puneți și cum. În primul rând, chiar dacă stați pe șezlong sau pe cearșaf, încercați să vă acoperiți lucrurile personale cu un material, fie un prosop sau o haină. Dacă aveți o geantă, cu atât mai bine. Noi vă recomandăm să o puneți la umbră, fie sub umbrelă, fie sub șezlong de exemplu.

Probabil că veți dori să folosiți telefonul mobil între sesiunile de bronzat, fie pentru a urmări știrile sau să vedeți ce mai fac prietenii pe social media. Sau poate sunteți un mare fan al jocurilor – fie Candy Crush sau jocuri de cazinou – sau pur și simplu să urmăriți un podcast pe Youtube. Indiferent de motiv, încercați să nu îl țineți direct în soare și pentru perioade lungi de timp. Dispozitivul se va supraîncălzi, iar bateria va avea de suferit. Dacă telefonul este lăsat la peste 30 de grade mai mult timp, ecranul de tip tactil va înceta să mai funcționeze sau nu va mai răspunde cum trebuie la comenzile date. Va funcționa mult mai încet sau chiar haotic, după cum au avertizat producătorii. Și asta nu e tot. Ecranul nu ar fi singura componentă care ar avea de suferit, ci și componentele interne, dar acestea nu sunt vizibile.

Mai mult, temperaturile extrem de ridicate înseamnă că și bateria va ține mai puțin. La peste 60 de grade, aceasta nu va mai funcționa deloc. Chiar dacă nu avem astfel de temperaturi, ar fi bine să vă protejați dispozitivul și la 40 de grade. Și nu numai lucrurile personale, ci și dvs. ar trebui să evitați să stați în soare la acele temperaturi ridicate. Bateriile nu trebuie să se supraîncalzeasca, iar cele din lithium-ion, așa cum au majoritatea telefoanelor, ar trebui ținute la temperaturi ideale de 20-25 de grade. Apple, spre exemplu, ar fi anunțat că bateriile sale rezistă la temperaturi între 0 și 35 de grade. În cazuri extreme, acestea pot chiar exploda.

Dacă observați că este foarte fierbinte, nu încercați sub nicio formă să îl “răcoriți” imediat și să îl puneți în ceva foarte rece, ca o geantă frigorifică. Trecerile bruște de la temperaturi foarte ridicate la cele scăzute pot afecta sistemul intern și pot crea și un scurt-circuit, așa că aveți mare grijă.

Pe lângă evitarea soarelui, noi vă recomandăm să îl și țineți pe un material ca să nu între nisip în difuzor. Dacă îl veți pune pe șezlong, cel mai probabil acesta va fi plin de nisip. Chiar și o cantitate mică de nisip intrată în microfon, poate afecta calitatea sunetului sau, mai rău, ar putea să nu mai funcționeze deloc. Chiar și dacă aveți husă pe acesta, tot nu este suficient. În continuare, dacă doriți să captați niște momente frumoase în apă, încercați să țineți telefonul foarte bine în mână și să nu vă scape. Dacă pică în apă, cam toate componentele lui vor fi afectate și va înceta să meargă. Dacă reacționați rapid, există totuși câțiva pași simpli pe care ați putea să îi puneți în practică imediat și mai aveți șanse să vă salvați telefonul. De exemplu, ar trebui să închideți de tot dispozitivul și să scoateți toate accesoriile și componentele.

Apoi ar trebui să scoateți apa cu un șervețel sau chiar un aspirator mic. Dacă nu vă pricepeți, ar trebui să îl duceți la un service de telefoane imediat după.

Dacă luați masa pe plajă și folosiți și telefonul în același timp, noi vă recomandăm să faceți aceste două lucruri separat. Și mâinile murdare sau mâncarea căzută pe el ar putea să îi afecteze funcționarea. Înainte să folosiți telefonul, verificați dacă aveți mâinile curate și dezinfectate. În concluzie, dacă dispozitivul acesta mic și mobil reprezintă o parte atât de importantă în viața noastră, ar trebui să aveți grijă și cum îl manevrați și unde. Pentru mulți dintre noi, telefonul conține date personale esențiale așa că e important să îl și păstrăm cum trebuie, mai ales dacă am plătit ceva bani pe el.

Actualitate