Constanța

Chiţac, declaraţie halucinantă: De ce atâta supărare că nu s-a redeschis Spitalul de Boli Infecţioase?

Editare foto: Constanta de Azi

În cadrul unui interviu online acordat Focuspress, primarul Vergil Chiţac a vorbit despre situaţia Spitalului de Boli Infecţioase, ce în continuare este închis în urma incendiului din luna octombrie a anului trecut. În plin val pandemic, municipiul Constanţa având o rată de infectare de peste 17, primarul se întreabă, indignat chiar, „de ce atâta supărare că nu s-a redeschis Spitalul de Boli Infecţioase?“

Scris de 
 pe data 
27 ianuarie, 2022

Pe parcursul interviului publicat de Focuspress, pe care îl puteţi urmări integral mai jos, Vergil Chiţac face o serie de afirmaţii ce pun grav la îndoială modul în care înţelege realiteatea înconjurătoare.

După ce o bună perioadă a ales să nu comunice nimic pe marginea subiectului, nici cu opinia publică şi nici cu consilierii locali, Chiţac spune că în jurul tragediei de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa s-au „ţesut“ poveşti şi „dezinformări“.

În jurul subiectului în sine s-au ţesut şi foarte multe poveşti şi foarte multe dezinformări. Am fost cumva criticat că n-am ieşit să comunic, dar eu sunt adeptul… Să mă concentrez pe rezultate şi comunicarea am lăsat-o aşa, ca o anexă“, declară Chiţac, care continuă prin a face o comparaţie extrem de bizară cu incendiul de la spitalul Matei Balş din Capitală (vezi de la min. 21:00).

Primarul spune că, atâta timp cât nici Matei Balş nu s-a redeschis şi unde incendiul ar fi fost cam de aceleaşi proporţii, nu înţelege „de ce atâta supărare că nu s-a redeschis Spitalul de Boli Infecţioase?“

Întrebarea retorică ar fi: de ce atâta nervozitate şi atâta supărare că din 1 octombrie, deci după trei-patru luni de zile nu s-a deschis corupul ăsta (n.r. – secţia ATI distrusă de incendiu), când la Matei Balş, în Bucureşti, nici acuma nu e deschis?“, a declarat edilul.

Aşadar, doar şi „simplul“ fapt că la Constanţa există o unitate medicală nefuncţională, se pare că nu este un motiv de îngrijorare pentru primarul Chiţac. Nu ştim dacă şi pacineţii sau familiile acestora sunt de aceeaşi părere.

Un scurt rezumat al situaţiei de la SCBI arată că, pe lângă pacienţii COVID, în prezent există 30 de pacienţi (cum ar fi persoane infectate cu HIV), care sunt trataţi la domiciliu şi care au nevoie urgentă de tratament în spital.

De asemenea, 300 de angajați ai unităţii medicale au fost detașați în alte spitale din județ și așteaptă să li se spună când vor putea reveni în spitalul de care aparțin. Mai mulţi medici din cadrul spitalului au avertizat că în 6 luni de la incendiu spitalului il se poate retrage avizul ANMCS dacă nu-și reiau activitatea în structura pentru care care și-a primit acel aviz, respectiv 220 de paturi.

Citeşte şi: Mirela Garip, despre Spitalul de Boli Infecțioase: „Plătim prețul care se numește sănătatea și viața noastră“

.

Actualitate