Ce piese puteți vedea în acest weekend la Teatrul de Stat Constanța
Sfârșitul de săptămână aduce în fața publicului constănțean o serie de piese celebre. Iată care sunt spectacolele la care puteți merge în zilele următoare la Teatrul de Stat Constanța.
Weekend-ul teatral începe mai devreme, de joi, 19 aprilie, ora 19.00, cu un spectacol invitat la Teatrul de Stat Constanța (TSC), „AH, PITEȘTI, CE DRAG ÎMI EȘTI!”. Musicalul este prezentat de secția de revistă a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești. Cuplul comic Vasile Muraru – Valentina Fătu va fi acompaniat de actorii Adriana Drugulescu, Elis Dinculeana, Salomeea Florentina, Puiu Mărgescu, Mihai Nistor, Ionuț Oanță, Andreea Popa, Gabriela Stanciu, Luiza Stoica și de soliștii Marius Bălan, Robert Chelmuș, Cristian Lincan, Cristina Neacșu, Constantin Nica, Cosmin Nistor, Iulia Pupezescu, Claudia Zamfir și de corpul de balet din care fac parte Lorena Costache, Silviu Dobriță, Valentin Dobriță, Andreea Dragnea, Mihai Dragnea, Andreea Drugulescu, Dragoș Ionescu, Daniel Maricescu, Cristina Nicoloiu, Maria Popa, Vlad Sandu, Ramona Titov, Ruxandra Tomescu.
Regia artistică este semnată de Vasile Muraru, iar textele, de cei doi protagoniști. Scenografia a fost creată de Francesca Cioancă și coregrafia, de Oana Cocârță, iar conducerea muzicală este asigurată de Cristian Faur. Prețul unui bilet este de 40 lei și nu se aplică reducerile uzuale ale TSC.
Vineri, 20 aprilie, la ora 19.00, este programat spectacolul „TESTOSTERON”, de Andrzej Saramonowicz. Menționăm că, pe alocuri, limbajul este licențios, astfel încât nu recomandăm spectacolul minorilor sau celor sensibili la exprimări mai dure.
Comedia a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc., iar cel mai mare succes l-a avut ecranizarea, care a atras circa 1,4 milioane de spectatori polonezi.
În varianta TSC, cei șapte actori care susțin partiturile participanților la o nuntă ratată sunt Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi, Adrian Dumitrescu, iar adaptarea textului și regia îi aparțin tânărului regizor timişorean Traian Şoimu.
Scenografia este semnată de timişoreanul Zsolt Fehérvári și asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat şi grafica afişului. Muzica îi aparţine compozitorului constănţean Adrian Mihai, aflat la a cincea colaborare cu TSC. Traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan, coordonator de programe în cadrul Centrului de Limbă şi Cultură Poloneză al Universității „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca.
„MENAJERIA DE STICLĂ” de Tennessee Williams se joacă sâmbătă, 21 aprilie, la ora 19.00. O dramă contemporană în care fiecare personaj este conturat cu măiestrie, având corespondent în biografia autorului. Amanda, mama conservatoare, sudistă, este interpretată de Nina Udrescu; fiica ei, Laura – Lana Moscaliuc – este timidă, neadaptată și fragilă, spre deosebire de pretendentul ei, Jim – Andrei Cantaragiu –, un mic slujbaș cu aspirații de lider politic. Fiul, Tom – interpretat de Marian Adochiţei – este personajul principal, piesa fiind, de fapt, amintirea lui recurentă.
Decorul ingenios a fost conceput de Titus Ivan, iar regia este creația tinerei Diana Mititelu, care și-a susținut cu această piesă examenul de licență.
Duminică, 22 aprilie, la ora 19.00, puteți vedea faimoasa comedie „DESCULŢ ÎN PARC” a dramaturgului american Neil Simon, care anul trecut a împlinit 90 de ani. Este piesa devenită celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer.
Pe scena constănţeană, Liviu Manolache este regizorul, dar şi interpretul unuia dintre rolurile principale. Alături de el îi veţi putea aplauda pe Nina Udrescu, Florina Stănculeţ, Tani Ştefu şi Gelu Ciobanu, care vă vor arăta că în viață sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, căci nimic nu egalează plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla… Scenografia spectacolului este concepută de Eugenia Tărășescu Jianu.