Ce pățești dacă mănânci carne infestată cu pestă africană
Criza pestei porcine reprezintă în acest moment un subiect de mare interes pentru orice român, întrucât virusul vinovat de această afecțiune se transmite rapid și ar putea duce, în cele din urmă, la dispariția porcinelor.
Potrivit sfatulmedicului.ro, pesta porcină africană (PPA) este o boală virală produsă de virusul Asfarviridae, letală porcilor, însă nu prezintă niciun pericol pentru om, chiar dacă acesta consumă carne provenită de la animale infectate.
Mai mult, deși virusul rezistă la temperaturi scăzute, de exemplu în congelator, acesta este distrus complet odată ce carnea este gătită la temperaturi ridicate, potrivit agrointel.ro.
Totuși, chiar dacă sănătatea oamenilor nu este afectată de acest virus, specialiștii nu recomandă consumul cărnii infestate, întrucât aceasta poate conține și alți agenți patogeni.
Conform agrointel.ro, cel mai mare risc în cazul pestei porcine este că boala s-ar putea răspândi atât de mult încât ar putea distruge toate efectivele de porci.