Constanța

Ce nemulțumiri a scos la iveală cazul bărbatului dat jos cu copilul său din autobuzul RATC. „Șoferii au impresia că sunt șefi pe viețile oamenilor!“

Sursă foto: youtube.com

Sute de constănțeni au reacționat pe rețelele sociale, după ce un copil de 10 ani împreună cu tatăl său au fost dați jos dintr-un autobuz RATC, pentru că voiau să transporte bicicleta micuțului. Incidentul a scos la iveală mai multe nemulțumiri ale călătorilor de pe mijloacele de transport în comun ale Regiei.

Scris de 
 pe data 
6 septembrie, 2018

Enervați de cazul revoltător al constănțeanului Ionuț S, dat jos din autobuz în timp ce încerca să ajungă acasă împreună cu copilul său de 10 ani, mai mulți locuitori ai orașului care circulă, de asemenea, cu autobuzele Regie Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța, au comentat cele întâmplate pe Facebook, semnalând și mai multe nereguli.

E abuz, trebuie raportat. Nu avea niciun drept să refuze călătoria”, a scris Oana Pascale-Iordache.

O constănțeancă a precizat că a avut o dispută cu una dintre casierițele de la casele de bilete, întrucât angajata RATC a refuzat să îi primească banii.

M-am certat cu o casieriță că mi-am permis nesimțirea să îi dau 50 de bani de 10 bani mi-am cumpărat bilet, că ea nu primește mărunt. I-am făcut reclamație la sediu”, a mărturisit Adriana Anghel într-un comentariu.

Totodată, o femeie a afirmat că a fost jefuită în vreme ce se afla în autobuz, iar șoferul nu s-a deranjat să o ajute în niciun fel, în condițiile în care era însoțită de un copil.

Sunt niște cretini. Mie mi-au băgat hoții mâna în buzunar la geacă, am început să țip și să îi spun șoferului să blocheze ușile din spate și să sune la poliție, dar nu a vrut, a spus că îi este frică. Eram în 102 și aveam și copilul cu mine”, a spus Stela Marin.

De asemenea, un bărbat a semnalat nereguli privind comportamentul șoferilor, dar și al controlorilor care nu iau măsuri în situații cu adevărat inconfortabile, dar care își permit să nu transport un copil împreună cu tatăl lui.

Să le trag sus la toți șoferii de RATC care trăiesc cu impresia că sunt șefi pe viețile oamenilor! Și mă p** pe toți controlorii care fac abuz și scot o grămadă de bani pe șpăgile date de oamenii care abia urcă și cum au urcat a și apărut jegoasa și întreabă „De ce nu ai compostat biletul”… Am pățit-o chiar eu, noroc că nu a forțat-o că o dădeam jos!”, a comentat Ionuț Frs.

O altă călătoare a precizat că șoferii care ar trebui să fie atenți la modul în care conduc, întrucât transportă oameni, consumă alcool în timpul serviciului.  Totodată, femeia l-a apostrofat  pe conducătorul RATC care a transmis și celorlalți șoferi să nu permită accesul în autobuz al celor doi.

Jegoșii ăștia de șoferi care iau șpagă, beau la volan. De ce nu încearcă să dea jos un țigan, de ce nu dau jos aurolacii sau „șmecherii” care urcă în autobuz și fac mișto de călători? Vă spun eu de ce, pentru că știu că o iau pe coajă.

DOMNULE ȘOFER, SALARIUL DUMITALE DEPINDE DE CĂLĂTORII CARE CUMPĂRĂ BILETE… SĂ ÎȚI FIE RUȘINE, PROBABIL CĂ ȘI DUMNEATA LA RÂNDU-ȚI EȘTI TATĂ SAU BUNIC… SĂ-ȚI FIE RUȘINE”, a spus Luiza Ciobanu.

Mai mulți oameni s-au plâns de mirosului insuportabil din autobuze, dar și da accesului persoanelor care deranjează liniștea celorlalți călători și care circulă fraudulos.

Că se urcă atâția țigani cu muzica la maxim și fac atâta scandal îi permiteți imediat să urce, o femeie cu căruțul sau bicicleta nu vă convine! Asta este România, bravo vouă!”, a scris Mihaela Ioana Mocanu.

Pe țigani de ce nu îi dă jos din autobuz? Că nu plătesc bilet și suntem obligați să stăm într-un miros insuportabil, fac mizerie, asculta muzică tare”, a afirmat Vali Chiru.

La reacțiile celorlalți, o constănțeancă apreciază că șoferilor le este frică de anumite persoane care circulă cu mijloacele de transport, de aceea nu le spun nimic.

De țigani le este frică! Se dau și ei „cocoși” la cine pot și cu cine le merge. România…”, a declarat Oana Chiriac.

Un alt călător susține că, departe de România, în state dezvoltate, călătorii au locuri special destinate în autobuz, indiferent că vor să transporte bicicleta, căruciorul sau altceva.

Ar fi amuzant dacă nu ar fi atât de real. La noi ca la Fierbinți, în Germania și în alte state UE sunt locuri în autobuz pentru cărucioare, biciclete și alte asemenea. Suntem de tot … trebuia să sune la 112”, a scris pe Facebook Daniel Cro.

 

Actualitate