Care sunt cele mai slabe licee din Constanța. Unde s-a intrat cu medii sub patru
Există o listă lungă de unități de învățământ din Constanța în cadrul cărora, în urma repartizării computerizate, au fost admiși elevi care nu au reușit să obțină nici măcar nota patru după calcularea mediei finale de admitere la liceu.
Astfel, la LICEUL TEHNOLOGIC „DIMITRIE LEONIDA” din Constanța, la COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC CONSTANŢA sau la COLEGIUL TEHNIC „PONTICA” din Constanța, cele mai multe medii admise nu au depășit pragul notei patru.
Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educației Naționale (MEN), cea mai mică medie admisă în județul Constanța a fost înregistrată la LICEUL TEORETIC „EMIL RACOVIŢĂ” din Techirghiol, în cadrul specializării turism și alimentație: 2.20.
Nu departe de acest centru de învățământ se situează LICEUL TEHNOLOGIC „NICOLAE ISTRĂŢOIU” din Deleni, unde ultima medie admisă a fost 2.27, LICEUL „REGELE CAROL I” din Ostrov, unde ultima medie a fost 2.46, LICEUL TEHNOLOGIC „CARSIUM” din Hârșova, unde ultima medie a fost 2.50 și TEHNOLOGIC TOPRAISAR în cadrul căruia, anul acesta, ultima medie admisă a fost 2.70.
Tot în această categorie se află și LICEUL TEHNOLOGIC „DIMITRIE LEONIDA” din Constanța, unde cea mai mică medie admisă a fost 2.72, COLEGIUL AGRICOL POARTA ALBĂ (ultima medie: 2.77), CENTRUL ŞCOLAR DE EDUCAŢIE INCLUZIVĂ „ALBATROS” din Constanța (ultima medie: 2,78), LICEUL TEORETIC BĂNEASA (ultima medie: 2.81) și COLEGIUL TEHNIC „PONTICA” din Constanța (ultima medie: 2.82).
De asemenea, la COLEGIUL TEHNIC ENERGETIC CONSTANŢA, ultima medie de admitere înregistrată a fost 3.01, LICEUL TEORETIC MURFATLAR și la COLEGIUL TEHNIC „TOMIS” din Constanța, ultimele medii admise au fost 3.38, iar la LICEUL TEHNOLOGIC „GHEORGHE DUCA” din Constanța, 3.86.
Rezultatele publicate pe site-ul ministerului sunt mai mult decât îngrijorătoare, dacă ținem cont de faptul că mediile de admitere nu reflectă doar notele obținute la examenul de Evaluare Națională, ci și media celor patru ani de școală generală.
În aceste condiții, nu este de mirare că anul acesta, din totalul de 5094 de candidații înscriși la examenul de Bacalaureat în județul Constanța, doar 2780 au obținut medii peste șase, cum nu este de mirare că peste 2.000 de candidați nu au reușit să obțină nici măcar media 5 le examenul maturității.
Analizând toate aceste aspecte, este destul de greu să nu te întrebi cum au promovat acei copii care nu au obținut la Evaluarea Națională nici măcar nota patru, anii de școală ai ciclului gimnazial.