Actualitate
Când trebuie schimbată bateria de la baie?
Posibil că la prima vedere nu pare chiar așa, însă bateria lavoarului de la baia ta este unul dintre elementele cele mai importante și mai utilizate din casă.
Deteriorarea sau funcționarea incorectă poate ridica o mulțime de probleme, de la scurgeri, presiune slabă sau chiar rugină. Instalarea unei noi baterii pentru chiuvetă nu necesită cunoștințe foarte aprofundate în domeniu, așa că poți fie să o montezi chiar tu, fie să chemi un instalator. Indiferent de metoda pe care o alegi, ți-am pregătit mai jos o listă cu semnele pe care trebuie să le urmărești ca să știi când trebuie să schimbi bateria.
Care sunt primele semne că bateria de lavoar trebuie schimbată?
- Depunerile minerale pot apărea cel mai des în interiorul robinetului, cauzând o funcționare ineficientă. Primele semne care îți spun că trebuie să achiziționezi o nouă baterie pentru chiuveta din baie sunt micile pete, asemănătoare cu petele de pastă de dinți și rugina, prezente pe exteriorul robinetului. Dacă exteriorul prezintă deja urme cu depuneri minerale, cel mai probabil că interiorul, împreună cu filtrele și alte elemente esențiale sunt deja afectate. În acest caz, nu doar că bateria nu va mai funcționa la un nivel optim, ci și apa va avea un gust și miros neplăcut.
- Mânerul bateriei tale se blochează sau pocnește atunci când încerci să îl miști, iar apa are nevoie de câteva secunde ca să înceapă să curgă? Cel mai probabil te confrunți cu rugina acumulată în interiorul sistemului din baterie, iar coroziunea afectează funcționarea. În acest caz nu ai la dispoziție prea multe opțiuni, în afară de schimbarea bateriei.
- În anumite cazuri, scurgerile din baterie pot fi reparate prin schimbarea anumitor elemente, însă, dacă acestea apar și după reparare, este timpul pentru o baterie de lavoar nouă. Scurgerile pot provoca atât presiune scăzută, cât și acumulări de rugină și minerale în filtrele robinetului, ceea ce te va obliga oricum ca ulterior să schimbi întreaga baterie.
La ce să fim atenți când alegem o baterie de chiuvetă nouă?
- Stilul și designul sunt extrem de importante când vine vorba despre o baterie, datorită amplasamentului central al acestei piese. Astfel, încearcă să alegi o baterie care complimetează designul băii și se îmbină armonios cu restul elementelor de mobilier.
- Modul de montaj este strâns legat de tipul de chiuvetă pe care ai ales-o, de exemplu, dacă optezi pentru o chiuvetă montată în perete, alege o baterie care poate fi amplasată direct pe chiuvetă. În același mod, dacă ai o chiuvetă montată în interiorul unui blat sau dulap, bateria va trebui amplasată și ea tot pe acea suprafață.
- Materialele din care este compusă bateria sunt cele care ne vor oferi siguranța că nu vom întâlni problemele enumerate la începutul articolului în ceea ce privește nefuncționalitatea. Caută baterii din oțel inoxidabil, cu elemente solide, care nu se pot rupe din cauza presiunii sau a depunerilor de minerale. Dacă alegi să investești ceva mai mult, vei avea mult mai mult de câștigat, deoarece o baterie de calitate poate rezista până la 10 ani, dacă nu chiar și mai mult.
- De asemenea, cu toate că finisajul îți poate fura ochii pentru că anumite opțiuni se potrivesc mai bine în baia ta, află că aspectul nu este totul. Anumite finisaje sunt mai rezistente decât altele, precum cromul, care este atât durabil, cât și ușor de curățat, cât și nichelul. La polul opus se află bateriile din bronz, care, deși arată extraordinar, sunt foarte predispuse la ciobire și zgâriere.
Etichete:
Warning: foreach() argument must be of type array|object, false given in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120