Când începe construcția Sălii Polivalente din Constanța? Primarul Făgădău face precizări
Proiectul de construcție a Sălii Polivalente în Constanța este, mai degrabă, un fel de vis abstract. Povestea e aceeași ca în cazul altor proiecte mari: când a fost făcut proiectul nu au fost bani, când s-au găsit bani nu a avut cine să se ocupe de construcție, când s-a organizat licitație au existat și contestații și așa mai departe.
Una peste alta, construcția Sălii Polivalente de 5.000 de locuri nu a început nici acum. Totuși, există posibilitatea ca anul 2018 să fie unul norocos pentru acest proiect. Cel puțin asta speră autoritățile locale.
„În cazul Sălii Polivalente, licitația este în desfășurare, așteptăm să vină motivarea deciziei instanței din decembrie, iar cel mai probabil, în martie, vom avea al doilea rezultat al evaluării. A fost o primă evaluare, au depus oferte trei companii și s-a făcut contestație. Cel mai probabil, anul acesta se va închide procedura de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor și trag speranțe că va începe construcția Sălii Polivalente”, a precizat primarul Decebal Făgădău în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit proiectului, Sala Polivalentă va fi amplasată în zona Badea Cârțan, va avea 5.000 de locuri și va fi omologată pentru multiple discipline sportive individuale și de echipă. Însă obiectivul va putea găzdui și concerte sau alte manifestări artistice.
Clădirea va avea demisol, parter și un etaj, suprafaţa totală fiind de 60.185 mp, iar cea construită, de 7.400 mp. În apropierea construcției, municipalitatea promite că va amenaja spaţii verzi pe 8.700 mp şi locuri de parcare pentru 620 de autoturisme şi nouă autocare.
Teoretic, dacă licitația va fi finalizată, lucrările propriu-zise vor dura maximum doi ani. Valoarea totală a proiectului este de aproape 62 de milioane de lei. Din această sumă, circa 59,5 milioane de lei sunt alocați pentru investiția de bază, în timp ce aproximativ 470.000 de lei sunt destinați organizării de șantier, iar 1,8 milioane de lei – pentru proiectare și asistență tehnică, ceea ce implică studii de teren și de amplasament, precum și avizele și autorizațiile necesare. De asemenea, 150.000 de lei sunt destinați cheltuielilor pentru utilitățile necesare obiectivului.