Constanța

„Bugetul Constanței nu vorbește despre viitor. Cu mărunțișuri și petice nu se va dezvolta Constanța niciodată”

septimiu bourceanu pnl constanta

Bugetul Constanței pe anul 2018 a iscat ample discuții și controverse, existând numeroase voci care acuză actuala administrație locală că nu gândește proiecte de anvergură, care să dezvolte orașul.

Scris de 
 pe data 
14 februarie, 2018

Investițiile prevăzute pentru acest an par a fi pierdut încă din fașă simțul realităților și nevoilor Constanței zilelor noastre.

Unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai modului în care a fost gândit bugetul Constanței pe anul 2018 este coordonatorul organizației municipale a PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Liderul liberal consideră că bugetul Constanței este unul fără curaj și viziune.

Bugetul Constanței este un buget fără curaj, iar pentru o dezvoltare durabilă, sănătoasă este nevoie de o administrație curajoasă, care să gândească proiecte la scară mare. Cu mărunțișuri și petice nu se va putea transforma niciodată Constanța în orașul pe care ni-l dorim cu toții. Cei care au făcut acest buget au demonstrat că nu sunt în stare să conducă municipiul Constanța, să transforme acest oraș într-un pol de dezvoltare regională sau măcar județeană. Nu își asumă proiecte mari, cu influență națională. Actualul buget al Constanței nu vorbește despre viitor, ci doar peticește mici proiecte, lucrări mărunte de infrastructură care sunt mutate de la un an la altul. În anul de grație 2018 avem o municipalitate care se sufocă de un an încercând să pună asfalt și balustradă pe un pasaj rutier de câteva sute de metri, în timp ce în alte orașe se construiesc de la zero pasaje și parcări subterane, poduri rutiere”, a declarat Septimiu Bourceanu.

Acesta consideră că pentru a te putea compara cu municipii precum Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau Brașov trebuie să ai curaj și responsabilitatea actului administrativ.

Aici este de fapt una dintre marile probleme ale Constanței. Nu are o administrație care să genereze proiecte mari, să producă o dezvoltare reală a urbei. De ce nu poate Consiliul Local să investească și să dezvolte un parc industrial conectat la fluxul economic pe care îl generează portul Constanța și activitățile conexe? Ar fi o sursă constantă de venit pentru bugetul local, care ar asigura resurse stabile municipalității, indiferent de politicile fiscale ale guvernărilor.
Vorbim apoi despre proiecte de dezvoltarea infrastructurii, sistematizarea traficului rutier, orientarea Constanței spre adevăratul concept de Smart City. În timp ce în toată Europa se pune accent aproape exclusiv pe transportul public de călători nepoluant, electric, la Constanța se pregătește o nouă flotă de autobuze Diesel. În Constanța două prize pentru autoturisme electrice nu reprezintă Smart City”, a mai adăugat coordonatorul PNL Constanța.

În concluzie, Bourceanu susține că bugetul Constanței a fost făcut de oameni care „nu știu ce înseamnă cuvântul GOSPODAR”. „Constanța nu este gospodărită, ci este blocată într-o primărie paralizată de teama responsabilității actului administrativ, condusă de oameni care se simt tot timpul vinovați”, a mai precizat Septimiu Bourceanu.

Actualitate